15.4 C
București
30 aprilie, 2024

Poliţia de Frontieră a primit două drone de tip avion, cu decolare verticală

Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în posesia Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii care operează dronele au fost instruiţi în Africa de Sud, timp de 10 zile.

Sursa foto: Poliţia de frontieră

Cele două avioane fără pilot au fost recepţionate de către Poliţia de Frontieră ca urmare a unei sponsorizări. Se urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de supraveghere a frontierei de stat şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete în principal, dar şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere sub toate formele ei.

Instruirea poliţiştilor de frontieră care operează dronele a avut loc în Africa de Sud, timp de 10 zile, la sediul producătorului de echipamente. Cei şase poliţişti de frontieră, selectaţi din cadrul structurilor teritoriale, au parcurs un program complex de training care va permite folosirea aeronavelor la capacitate optimă.

Cele două drone de tip avion, cu decolare verticală vor crea avantajul unei supravegheri eficiente prin acoperirea unor zone de până la 150 km, crescând semnificativ timpul de reacţie prin planificarea strategică a echipajelor, care pot interveni cu celeritate, complementar mijloacelor de supraveghere deja existente.

Astfel, noua tehnică se va alătura celor 38 de aeronave fără pilot aflate deja în dotarea instituţiei. Primele 7 au intrat în dotare în anul 2018, fiind completate de alte 26 în anul 2022 şi încă 5 în 2023, prin contracte de achiziţie şi donaţii.

Anul trecut poliţiştii de frontieră operatori pe aceste aeronave au efectuat peste 6.500 de misiuni de supraveghere aeriană, care au totalizat aproximativ 2.300 de ore de zbor. Rezultatul a fost depistarea a peste 400 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera şi întocmirea a 3 dosare penale privind fapte de contrabandă, din 2023 până în prezent.

Anul trecut, au fost descoperite 17 camioane cu ţigări şi tutun. Au fost confiscate 5,5 milioane pachete de ţigări, cu o valoare de piaţă de peste 95 milioane de lei, iar în primele 3 luni ale acestui an au fost confiscate aproximativ 600.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 18:28

astăzi, 18:23

astăzi, 18:15

astăzi, 18:01

astăzi, 17:57

astăzi, 17:03

astăzi, 16:55

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/politia-de-frontiera-a-primit-doua-drone-de-tip-avion-cu-decolare-verticala-22343980

Ultimă oră

Același autor