28 C
București
23 iunie, 2024

Peste 60 de migranți din LIBIA sunt considerați morți, după ce vasul în care se aflau s-a răsturnat în mare. Oamenii încercau să ajungă în Europa

Sursă Foto – Twitter/Calabria

Publicat: 15/02/2023, 16:42

În jur de 73 de migranţi care încercau să ajungă din Libia în Europa sunt daţi dispăruţi şi se crede că au murit după ce vasul în care se aflau s-a răsturnat, a transmis Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Şapte migranţi care se aflau pe vasul ce tocmai plecase din

au reuşit să înoate înapoi la mal și sunt acum internați la spital, în stare gravă, iar alți 11 migranţi au fost găsiţi morţi, în apă, de echipajele poliţiei libiene şi ale semilunei roşii.

Se crede că în ambarcaţiune se aflau în jur de 80 de persoane.

Alţi 11 migranţi au fost găsiţi morţi, în apă, de echipajele poliţiei libiene.

Vasul a plecat din localitatea Qasr Alkayar, aflat la est de

şi ducea migranții spre Europa, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Libia, în război civil de mai bine de un deceniu

a devenit un punct de plecare pentru numeroși migranți care încearcă să ajungă în țările europene asumându-și o călătorie riscantă prin Marea Mediterană în ambarcațiuni fragile și supraaglomerate.

Un raport publicat la sfârșitul anului trecut de ONG-ul spaniol Caminando Fronteras arăta că între 2018 și 2022 mai mult de 11.200 de migranți și-au pierdut viața sau au dispărut în încercarea de a ajunge din nordul Africii în

cel mai apropiat punct de destinație, potrivit

În prezent, în această ţară luptă peste 20.000 de mercenari veniţi din Rusia, Siria, Ciad, Turcia ori Sudan. Mercenarii sunt fie luptători propriu-zişi, fie consilieri militari.

După înlăturarea și uciderea fostului lider al Libiei, Muammar al-Gaddafi, Libia este prinsă într-un război civil care a dus la imposibilitatea instalării unui noi conduceri.

Țara este împărțită între guvernul de acord național (GNA), susținut de ONU și cu sediul la Tripoli, condus de Fayez al-Sarraj, și generalul Khalifa Haftar, care conduce Armata Națională Libiană și dirijează rebeliunea din orașul estic Benghazi.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Marius Tucă Show –

15 Mar, 22:31

Știri –

15 Mar, 22:24

Știri politice –

Ultima oră

15 Mar, 22:12

Actualitate –

15 Mar, 21:48

15 Mar, 21:30

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/peste-60-de-migranti-din-libia-sunt-considerati-morti-dupa-ce-vasul-in-care-se-aflau-s-a-rasturnat-in-mare-oamenii-incercau-sa-ajunga-in-europa-19927227

Ultimă oră

Același autor