16.5 C
București
28 octombrie, 2024

Peste 1.100 de autori au anunţat că vor boicota editurile şi instituţiile culturale din Israel

Peste 1.100 de autori din mai multe ţări au anunţat că vor boicota editurile şi instituţiile culturale din Israel. Pe listă sunt câştigători ai premiilor Nobel, Booker, Pulitzer şi National Book Award. Boicotul este provocat de ceea ce iniţiatorii numesc „genocidul” împotriva israelienilor.

Iniţiatorii campaniei susţin că este „cel mai mare” boicot cultural din istorie împotriva instituţiilor israeliene. Peste 1.100 de autori au semnat documentul care lansează „un boicot în masă al editorilor israelieni complici la deposedarea poporului palestinian”, scrie în declaraţia care anunţă campania.

Printre semnatari se numără câştigători ai premiilor Nobel, Booker, Pulitzer şi National Book Award.

Potrivit declaraţiei preluate de Al Jazeera, autorii s-au alăturat campaniei lansate în urmă cu mai bine de 20 de ani de societatea civilă palestiniană, care solicită „celor care lucrează în industriile culturale să refuze să lucreze cu instituţiile academice şi culturale israeliene care sunt complice la abuzurile Israelului în ceea ce priveşte drepturile omului şi susţinerea apartheidului şi a genocidului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 17:14

astăzi, 17:12

astăzi, 16:54

astăzi, 14:49

astăzi, 14:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/peste-1-100-de-autori-au-anuntat-ca-vor-boicota-editurile-si-institutiile-culturale-din-israel-22527614

Ultimă oră

Același autor