34.8 C
București
20 iunie, 2024

Personalul afgan ONU, trimis acasă după ce talibanii au interzis femeilor să lucreze cu organizaţia

Reprezentanţii ONU au transmis personalului afgan să nu se prezinte la birou după ce talibanii au interzis femeilor să lucreze cu organizaţia, potrivit CNN.

119 afișări

Sursa foto: Twitter

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că a fost forţată să facă o „alegere îngrozitoare” după ce a dat instrucţiuni întregului său personal din Afganistan să nu vina la birourile sale din această ţară, ca urmare a interdicţiei talibanilor privitoare la femeile care lucrează în cadrul organizaţiei.

„ Personalul naţional al ONU, femei şi bărbaţi, a fost instruit să nu se prezinte la birourile ONU, fiind făcute doar excepţii limitate pentru sarcini critice „, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Decizia a fost luată după ce bărbaţii afgani care lucrează pentru ONU la Kabul au rămas acasă săptămâna trecută în semn de solidaritate cu colegele lor.

ONU susţine că interdicţia a fost „ cea mai recentă dintr-o serie de măsuri discriminatorii puse în aplicare de autorităţile de facto ale talibanilor cu scopul de a restricţiona sever participarea femeilor şi fetelor în majoritatea domeniilor vieţii publice şi cotidiene din Afganistan „.

ONU monitorizează situaţia şi încearcă să discute cu liderii talibonilor pentru a obţine „o anulare imediată a ordinului”.

„ În istoria Naţiunilor Unite, niciun alt regim nu a încercat vreodată să interzică femeilor să lucreze pentru Organizaţie doar pentru că sunt femei. Această decizie reprezintă un atac împotriva femeilor, a principiilor fundamentale ale ONU şi a dreptului internaţional „, a declarat reprezentantul special al Secretarului General al ONU pentru Afganistan, Roza Otunbayeva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:22

astăzi, 14:20

astăzi, 13:56

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/personalul-afgan-onu-trimis-acasa-dupa-ce-talibanii-au-interzis-femeilor-sa-lucreze-cu-organizatia-21790608

Ultimă oră

Același autor