34.8 C
București
20 iunie, 2024

Pastila de avort ar putea fi indisponibilă luni de zile în SUA fără o acţiune a Curţii Supreme

Noile restricţii impuse de instanţă asupra pilulei de avort mifepristone ar putea întrerupe accesul la acest medicament timp de câteva luni, au declarat administraţia Biden şi distribuitorul medicamentului, Danco Laboratories, în petiţiile prin care cer Curţii Supreme a SUA să ridice restricţiile.

111 afișări

Comercializarea medicamentelor în condiţiile impuse miercuri de Curtea de Apel a celui de-al cincilea circuit al SUA va necesita o nouă aprobare din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente şi o nouă etichetare, au declarat aceştia, potrivit Reuters.

Danco, al cărui unic produs este pilula de avort, a declarat că, dacă Curtea Supremă nu acţionează, ar putea fi nevoită să îşi oprească operaţiunile.

FDA a refuzat să comenteze. Compania Danco nu a putut fi contactată pentru comentarii.

În urma hotărârii celui de-al cincilea circuit, mifepristona trebuie să fie prescrisă şi eliberată de un medic, după mai multe vizite, şi poate fi utilizată doar în primele şapte săptămâni de sarcină, restabilind restricţiile pe care FDA le ridicase încă din 2016.

Cu toate acestea, atât guvernul, cât şi Danco au precizat în documentele depuse că societatea nu poate reveni imediat la condiţiile din 2016. În schimb, au spus ei, Danco trebuie să obţină aprobarea pentru noi etichete şi proceduri de siguranţă, iar medicii trebuie să fie certificaţi pentru a prescrie mifepristona în conformitate cu noile limite.

De asemenea, ei au menţionat că o hotărâre conflictuală a unui judecător federal din Spokane, Washington, interzice FDA să înăsprească restricţiile asupra medicamentului în 17 state, ceea ce ar putea împiedica acordarea aprobărilor necesare.

Experţii juridici au declarat că FDA ar putea alege să nu aplice noile restricţii impuse de instanţă, în special în lumina hotărârilor contradictorii, deşi nu este clar dacă agenţia va urma această cale.

Ordinul celui de-al cincilea circuit a suspendat, de asemenea, aprobarea pentru singura versiune generică de mifepristonă, care este vândută de GenBioPro Inc. GenBioPro a transmis joi farmaciilor cărora le vinde că va lua legătura cu acestea imediat ce va avea mai multe informaţii.

Unele state conduse de democraţi au declarat că au luat măsuri pentru a stoca mifepristona în cazul în care aceasta devine indisponibilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 23:49

astăzi, 23:33

ieri, 21:27

ieri, 20:14

ieri, 20:05

astăzi, 22:23

astăzi, 22:15

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/pastila-de-avort-ar-putea-fi-indisponibila-luni-de-zile-in-sua-fara-o-actiune-a-curtii-supreme-21798727

Ultimă oră

Același autor