34.8 C
București
20 iunie, 2024

(P) De ce este important cartierul în care îţi cumperi locuinţa

1. Este posibil ca preţul imobilului să crească în timp

Copy Facebook: Deşi este greu să cunoşti cu adevărat un loc până când nu locuieşti acolo, asigură-te că ai făcut o alegere bună pentru tine şi pentru familia ta. Află care sunt beneficiile alegerii unei locuinţe într-un cartier bine cotat.

Indiferent dacă eşti în căutarea unei atmosfere animate în centrul oraşului sau a uneia liniştite de la periferie, cartierul în care locuieşti contează. Când vine timpul să vinzi, acest lucru face o diferenţă uriaşă. La fel şi când vine vorba despre siguranţă sau accesul la diferite utilităţi publice.

Iată de ce este bine să alegi o locuinţă într-un cartier bine cotat.

Deşi cheltuiala iniţială este adesea mai mare, cartierele bune se află de obicei în fruntea clasamentului privind investiţiile profitabile. În cazul acestora, există şanse mari ca preţul să crească mai rapid decât în cazul cartierelor neprietenoase din punct de vedere al utilităţilor publice sau infrastructurii.

Un cartier bine cotat va fi atractiv şi pentru alţi cumpărători. La un moment dat, probabil vei face upgrade către următorul imobil. Atunci, valoarea unui cartier bun se traduce în profit. Astfel, dacă eşti interesat de o locuinţă nouă în Bucureşti, într-un cartier rezidenţial bine poziţionat, oferta de

poate fi ceea ce cauţi pentru viitoarea investiţie imobiliară.

2. Siguranţa în comunitate

Cu toţii ne dorim să trăim într-un cartier sigur, cu rate scăzute ale criminalităţii. Un cartier bun este unul în care poţi ieşi la o plimbare la orice oră, fără a-ţi face griji cu privire la eventuale pericole, în care locatarii manifestă spirit civic şi copiii se pot juca în siguranţă.

3. Probabilitate mai mare să existe şcoli de calitate

Chiar dacă nu ai copii de vârstă şcolară, un cartier cu opţiuni educaţionale excelente este de dorit. Familiile se uită întotdeauna la calibrul şcolilor din cartier ca parte a deciziei de cumpărare.

Şcolile renumite pentru rezultate menţin valoarea proprietăţii la un nivel ridicat, făcând în acelaşi timp ca împrejurimile să fie mai căutate. Cu cât este mai bună zona şcolară, cu atât mai valoroasă va fi locuinţa ta.

Iar dacă ai copii, intuieşti deja cum ţi s-ar simplifica programul. Runde de negocieri mai scurte dimineaţa, mai multă independenţă, un program mai lejer, economisirea timpului şi a banilor de navetă sunt câteva dintre avantajele de care te vei bucura dacă alegi o locuinţă într-un cartier în care există unităţi de învăţământ bine cotate.

4. Acces facil la magazine, cafenele, restaurante, locuri de joacă sau utilităţi publice

Un cartier bine poziţionat este important mai ales când vorbim de mobilitate. Familiile cu copii mici şi persoanele în vârstă au nevoie de independenţa unui acces rapid şi uşor la unităţile de sănătate. O deplasare la medicul specialist nu trebuie să fie o misiune, ci să dureze doar câteva minute.

Dacă eşti în căutarea unei locuinţe în Capitală, poţi consulta oferta de

, un cartier bine poziţionat, în care există utilităţile importante pentru dinamica unei familii.

Faptul că eşti înconjurat de magazine, cafenele, restaurante, săli de sport şi locuri de joacă nu doar că îţi va face viaţa mai uşoară, dar îţi poate oferi şi un avantaj în ceea ce priveşte evoluţia preţului locuinţei.

5. Acces rapid la mijloacele de transport

Un cartier bun este unul cu acces facil la transportul public. Deşi poţi plănui să faci naveta cu maşina în cea mai mare parte a timpului, accesul la transportul public face lucrurile mai convenabile pentru persoanele care sunt implicate zilnic în rutina ta, cum ar fi prietenii, familia, o bonă sau serviciile de livrare.

Alege o locuinţă care este aproape de tramvaie sau autobuze. Apropierea de arterele mari ale oraşului poate fi atractivă inclusiv pentru potenţialii cumpărători care fac naveta în oraş şi îţi va scuti timp preţios când vine vorba despre deplasările de la şi către birou.

Aşadar, ia în considerare nevoile specifice ale membrilor familiei. Dacă nu există o maşină pentru fiecare membru al familiei, unii dintre voi vor avea nevoie de transportul public. De aceea, accesul la mijloacele de transport este un criteriu important.

O modalitate uşoară de a ajunge la serviciu sau la şcoală îmbunătăţeşte întotdeauna calitatea vieţii. Petrece ceva timp şi verifică străzile la orele de vârf pentru a vedea cât timp ţi-ar lua în medie să ajungi la serviciu.

Aşadar, alegerea unui cartier este primul pas în procesul de achiziţie a unei case sau a unui apartament. Este important ca zona să fie sigură, accesibilă şi să existe instituţii de utilitate publică în apropiere.

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 19:41

astăzi, 19:27

astăzi, 09:11

astăzi, 08:24

astăzi, 19:04

astăzi, 19:03

astăzi, 18:58

astăzi, 17:46

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/p-de-ce-este-important-cartierul-in-care-iti-cumperi-locuinta-21791615

Ultimă oră

Același autor