28 C
București
23 iunie, 2024

Opozantul rus Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare

Un proeminent critic al Kremlinului, Vladimir Kara-Murza, a fost condamnat de un tribunal din Moscova la 25 de ani de închisoare pentru trădare şi alte acuzaţii legate de criticile sale la adresa războiului din Ucraina.

Fostul jurnalist şi politician ruso-britanic este cel mai recent dintre opozanţii lui Putin care au fost arestaţi sau forţaţi să părăsească Rusia, potrivit BBC.

El a negat acuzaţiile şi a criticat vehement procesul său.

Săptămâna trecută, el a spus în faţa unui tribunal din Moscova: ” Subscriu la fiecare cuvânt pe care l-am spus. Nu numai că nu mă căiesc, ci sunt mândru ”.

Pe lângă faptul că a criticat aşa-numita „operaţiune militară specială” din Ucraina, Kara-Murza a vorbit deschis şi împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi a represiunii guvernului său împotriva disidenţei.

În vârstă de 41 de ani, a jucat un rol-cheie în convingerea guvernelor occidentale de a sancţiona oficialii ruşi pentru abuzurile privind drepturile omului şi corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 13:22

astăzi, 13:17

astăzi, 12:58

ieri, 22:41

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/opozantul-rus-vladimir-kara-murza-condamnat-la-25-de-ani-de-inchisoare-21803223

Ultimă oră

Același autor