9.8 C
București
24 aprilie, 2024

Opera Labirint, eveniment în aer liber pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti, pe 3 iunie

astăzi, 12:43

Opera Naţională Bucureşti aduce în atenţia publicului sâmbătă, între orele 12.00-16.00, conceptul Opera Labirint pentru prima dată în cadrul programului international „Rendez-vous aux Jardins”. Evenimentul va avea loc pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti, iar intrarea este liberă.

Soliştii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” vor susţine recitaluri, iar pictori cunoscuţi în spaţiul cultural românesc, aşa cum sunt Ion Nedelcu şi Mugur Popa, îşi vor expune creaţiile inspirate de lumea artistică.

Programul international „Rendez-vous aux jardins” a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 3 – 5 iunie 2023. Evenimentul de anul acesta are ca temă ‘Grădinile istorice şi patrimoniul verde în contextul schimbărilor climatice’, potrivit Institutului Naţional al Patrimoniului. În cele trei zile alocate la nivel european Programului „Rendez-vous aux jardins” publicul larg este invitat să exploreze patrimoniul verde alături de proprietari, administratori, specialişti.

Pentru al nouăsprezecelea an consecutiv, evenimentele „Rendez-vous aux jardins” vor fi organizate în 2.200 de grădini din Franţa, iar pentru al patrulea an în peste 500 de grădini din alte douăzeci de ţări europene participante: Andorra, Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Monaco, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Spania şi Elveţia

Opera Naţională Bucureşti se află în plin proces de repoziţionare în spaţiul cultural românesc şi european, astfel încât să atragă un public vast şi să satisfacă gusturi cât mai variate. Scopul principal este, dincolo de a-şi deschide porţile şi de a fi accesibilă şi altor categorii de public decât cele tradiţionale, să creeze noi generaţii de iubitori ai operei.

Printre evenimentele care se înscriu în această linie se află tururile ghidate care vizează grupuri de persoane ce îşi doresc să pătrundă dincolo de cortină, dar şi evenimente în aer liber, în grădina din faţa clădirii de patrimoniu, cu o importanţă crescută pentru România. Astfel, un eveniment de marcă este şi Promenada Operei, ajuns anul acesta la cea de a XIII-a ediţie şi care se desfăşoară, în mod tradiţional pe esplanada operei, anul acesta fiind programată pe 26 august. Ediţia de anul trecut a cuprins 12 ore de muzică şi activităţi inedite de educaţie, relaxare şi mişcare în aer liber. Publicul a fost invitat la un veritabil regal de opera şi balet. Totodată, pentru copii a fost organizat programul de ateliere „Desculţ în iarbă”, în cadrul căruia au putut participa la lecţii de pictură, ore de sport şi o bibliotecă în aer liber. Intrarea a fost liberă în limita locurilor disponibile.

OPERA Labirint îşi propune să se plieze pe dezideratele turismului cultural de înaltă ţinută, astfel încât să devină şi pentru publicul european o destinaţie culturală de neratat. Mai mult, sincretismul cultural propus poate să atragă un public variat, care să descopere şi chiar să îndrăgească diferite categorii de artele spectacolului, complementare celor cu care s-a obişnuit deja.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” şi Temple Media.

Sursa: https://www.news.ro/cultura-media/opera-labirint-eveniment-in-aer-liber-pe-esplanada-operei-nationale-bucuresti-pe-3-iunie-1922404302022023061221216499

Ultimă oră

Același autor