13.5 C
București
25 aprilie, 2024

ONU: seceta din Somalia de anul trecut ar fi ucis 43.000 de oameni, jumătate fiind copii

Seceta din Somalia a ucis aproximativ 43.000 de persoane anul trecut, estimează ONU şi guvernul somalez. Aproximativ jumătate dintre victime sunt copii mai mici de cinci ani. Ţara africană s-a confruntat cu mai mulţi ani de secetă care au dus la înfometarea populaţiei.

Acesta este primul bilanţ oficial al victimelor secetei din Cornul Africii. Autorii statisticii estimează că jumătate dintre decese au fost înregistrate în rândul copiilor sub cinci ani.

Criza este „departe de a se fi încheiat”, fiind aşteptate alte zeci de mii de decese în primele şase luni ale acestui an.

„Suntem într-o cursă contra cronometru pentru a salva vieţi”, a declarat reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mamunur Rahman Malik.

ONU are nevoie de 2,6 miliarde de dolari pentru a lupta cu efectele secetei din Somalia în 2023. Până în prezent, mai puţin de 15% din această sumă a fost atrasă de ONU.

Criza s-a agravat din cauza instabilităţii politice, a luptelor dintre grupările rebele şi a inflaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/onu-seceta-din-somalia-de-anul-trecut-ar-fi-ucis-43-000-de-oameni-jumatate-fiind-copii-21712900

Ultimă oră

Același autor