19.2 C
București
27 aprilie, 2024

Oncolog despre chimioterapia preventivă, după ce prinţesa de Wales a anunţat că are cancer

Un important medic oncolog a oferit o perspectivă asupra a ceea ce presupune chimioterapia preventivă, după ce prinţesa de Wales a anunţat că are cancer.

Profesorul Pat Price, preşedinte al Radiotherapy UK, a declarat că operaţia în sine pare să fi îndepărtat tot cancerul, informează Sky News.

„Uneori, în cazul unor tumori, există o mică îngrijorare dacă a rămas ceva în urmă sau dacă există riscul ca acesta să revină”, a explicat ea.

Medicii vor folosi adesea chimioterapia preventivă, de obicei sub formă de tablete sau injecţii.

Aceasta va fi adesea administrată pentru o perioadă de patru sau şase luni şi apoi se termină, a spus ea – şi „sperăm că lucrurile vor fi bine atunci”.

Chimioterapia poate provoca efecte secundare, dar unii oameni „o tolerează bine”, a spus profesorul Price.

Chimioterapia afectează toate celulele unei persoane – atât celulele canceroase, cât şi ţesutul normal. Acest lucru poate provoca probleme la nivelul măduvei osoase şi al intestinului.

Prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a anunţat vineri că face chimioterapie preventivă după ce analizele în urma operaţiei din ianuarie au indicat prezenţa cancerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/sanatate/oncolog-despre-chimioterapia-preventiva-dupa-ce-printesa-de-wales-a-anuntat-ca-are-cancer-22304297

Ultimă oră

Același autor