18.4 C
București
4 mai, 2024

Olaf Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că acuzaţiile conform cărora asistentul unui proeminent politician de extremă dreapta a spionat pentru China sunt „foarte îngrijorătoare”. Cancelarul a cerut mai multe măsuri pentru a elimina astfel de cazuri.

141 afișări

Scholz a spus că încercările de a spiona Germania sunt „inacceptabile” de oriunde ar veni, potrivit Reuters. Declaraţia a fost făcută miercuri, la Berlin, alături de premierul britanic Rishi Sunak care face o vizită în Germania. În ambele ţări au izbucnit recent scandaluri legate de spionajul chinezesc.

Un consilier al unui membru al Parlamentului European al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost arestat marţi. El este acuzat că a transmis informaţii despre discuţiile din Parlamentul Uniunii Europene către serviciile de informaţii chineze.

De asemenea, autorităţile din Germania au arestat săptămâna aceasta trei persoane implicate într-un caz separat de spionaj tehnologic în scopuri militare.

Arestările recente „nu ar trebui să ne mulţumească, ci mai degrabă să ne îndemne să-i prindem pe cei care ne spionează împotriva noastră şi a securităţii noastre în ţările noastre”, a spus Scholz.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat marţi că informaţiile despre spionajul chinezesc în Europa sunt false şi „intenţionează să discrediteze China”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/olaf-scholz-cere-masuri-impotriva-spionilor-chinezi-din-germania-22354766

Ultimă oră

Același autor