34.8 C
București
20 iunie, 2024

Oferte fictive de joburi la minister. Șofer Uber sau „comisarul Toni”, înșelăciuni de 15.000 de lei.

Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Un șofer Uber este audiat pentru înşelăciune în formă continuată, după ce a convins 6 tinere naive să îi dea câte 2.000 de lei pentru un post în minister.

Poliţiştii din București fac, miercuri, două percheziții într-un dosar penal pentru înșelăciune în formă continuată.

În perioada septembrie 2022 până în prezent, în timp ce oferea servicii ride-sharing, un bărbat ar fi inițiat discuții cu persoanele pe care le transporta cu privire la existența unor posturi vacante în cadrul unei instituții publice sau a unor servicii aferente altor organizații.

Din cercetări, s-a stabilit că, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că este angajat al instituției respective, prezentând o legitimație în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante.

Astfel, bărbatul ar fi pretins și primit diverse sume pentru îndeplinirea formalităților necesare înscrierii și completării dosarului de angajare, bani ce ar fi fost transferați prin intermediul unor platforme financiare.

Bărbatul este audiat.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un șofer Uber, care a reușit să înșele 6 tinere naive. Șoferul se prefăcea ca vorbește la telefon cu diferite persoane, după care le aborda pe fete și le spunea că lucrează în minister, el fiind „comisarul Toni”. Mai mult, le arăta o legitimație făcută de el la antidrog și le întreba dacă nu vor să le angajeze pe diferite posturi. Când le convingea, începea să le ceară bani, fie pentru dosar, fie pentru fișa medicală, flori cu care să meargă mai departe sau whiskey. Tinerele au plătit câte 2.000 de lei, prejudiciul total fiind de 15.000 de lei.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/justitie/sofer-inselaciune-tinere-post-minister-927050.html

Ultimă oră

Același autor