11.8 C
București
18 aprilie, 2024

O nouă victorie pentru liderul Farul Constanța

Sursa foto: Hepta

Farul Constanța a învins cu emoții pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, duminică, în prima etapă a play-off-ului Superligii, golul victorie „marinarilor” fiind marcat de Adrian Mazilu, jucător de 17 ani, ajuns la 5 goluri în cele 8 meciuri din 2023.

Victoria de duminică asigură echipei lui Gheorghe Hagi prima poziție în clasament, la finalul primei etape, indiferent de celelalte rezultate din play-off, potrivit Mediafax

Covăsnenii au făcut o primă repriză foarte bună, în care au avut prima mare ocazie, la bara lui Aganovici, din minutul 19.

Farul a deschis scorul în minutul 28, prin șutul de la distanță al lui Grameni, care a reluat în poartă o minge boxată de Niczuly.

Până la pauză, ambele echipe au mai avut câte două ocazii de a marca, dar scorul a rămas neschimbat.

Imediat după reluare, Adrian Mazilu a primit o minge în fața porții prin centrarea lui Băluță, și a înscris pentru 2-0, cu un șut din prima, cu stângul.

Tudorie, care ratase câteva ocazii până la pauză, a marcat pentru 2-1, fructificând o pasă filtrantă primită de la Ștefănescu, în minutul 59.

Gheorghe Hagi a consolidat sistemul defensiv pentru ultima parte a meciului, reușind să conserve rezultatul care o menține pe Farul pe prima poziție a clasamentului, indiferent de rezultatul meciului dintre CFR Cluj și Rapid București.

Gică Hagi: Ducem lupta 100%, am echipă talentată, foarte talentată, și cu experiență, și cu jucători tineri

„ O victorie muncită. Două echipe foarte bune, care au jucat fotbal. Cred că am câștigat pe merit, suntem fericiți. Sepsi a jucat bine, a avut ocazii, dar și noi am avut ocaziile noastre.

Contează punctele acum, este un start bun. Nu pot să fiu supărat, eu am făcut ce trebuie să facă un antrenor, de asta mă agit, dar nu pot să fiu supărat.

Dina (n.r. Grameni) e un mijlocaș care are un echilibru, o balanță foarte bine între ofensiv și defensiv. Pare că e lent, dar nu e, e iute la minte. E tânăr, are 20 de ani, poate ajunge mai bun, mă bucur pentru el. Mazilu e un atacant foarte bun.

Nimeni nu spera să fim aici, de asta publicul se bucură de ce am realizat. Jucătorii merită felicitați.

Ducem lupta 100%, am echipă talentată, foarte talentată, și cu experiență, și cu jucători tineri. Dacă e nevoie să ne batem, ne batem, în sensul de fotbal agresiv. Am un lot bun, echilibrat, diferența o vor face cei tineri, întotdeauna ”, a spus Gică Hagi.

Sursa: https://jurnalul.ro/sport/fotbal-intern/victorie-farul-constanta-primul-loc-liga-1-926802.html

Ultimă oră

Același autor