18.5 C
București
27 mai, 2024

O carte pe zi: „Noii industriaşi, creativii 04” – coordonator Oana Năsui

Volumele „Noii industriaşi, creatorii” au fost lansate începând cu 2016 de către Reţeaua Culturală (o platformă demarată în 2013 cu trainiguri de fromare în sectoare culturale şi creative, sesiuni de consultanţă şi întâlniri de netwoeking cultural).

Toate volumele, inclusiv cel de faţă, se structurează asemănător: studii d ecaz, transfre de infromaţi sub forma interviului sau sub formă de eseu.

În urmă cu aproape un an a fost lansat acest nou volum colectiv (dintr-o serie de patru) al Editurii PostModernism Museum. Reuneşte 36 de texte şi 38 de autori. Corodonatorul precizează că volumul adună „un material resursă pentru industriile culturale şi creative, doreşte să centralizeze preocupări teoretice şi practice ale sectoarelor creative, ale managementului şi politicilor culturale, în principal din România, contribuind la extinderea bibliografiei de specialitate în aceste domenii”.

Temele în discuţie: dreptul de autor, dreptul şi accesul la cultură, profesii creative, studii de caz, cercetări.

Se discută despre: După chipul şi asemănarea statului: sisteme de finanţare pentru cultură şi evenimente culturale de tip branding de ţară, 2018-2021; De ce ar fi muzeele interesate de dreptul de autor?; Despre cesiunea dreptului de autor: Ideea de cultură a poporului; Imaginile atrocităţilor şi moştenirea dictaturilor; Note despre burse şi rezidenţe de creaţie; Filmul documentar între divertisment şi informare; Ce este muzica alternativă locală; Cum este să fii scriitor în România, ieri şi azi; şi multe altele

Coordonator Oana Năsui – Noi industriaşi, creativii 04. Editura PosModernism Museum. 431 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/o-carte-pe-zi-noii-industriasi-creativii-04-coordonator-oana-nasui-21797053

Ultimă oră

Același autor