15.3 C
București
28 martie, 2024

Nou Camp, fabrică de bani: Barcelona are venituri-record după meciul cu Real Madrid

Confruntarea de duminică dintre Barcelona şi Real Madrid în La Liga a fost un succes uriaş pentru clubul gazdă atât pe teren, cât şi în afara lui. Catalanii au câştigat El Clásico şi au realizat venituri-record din vânzarea de bilete.

Barcelona încasează venituri-record din vânzarea de bilete în urma confruntării cu Real Madrid

Victoria cu 2-1, după ce a fost condusă în urma autogolului din debutul meciului de duminică, îi duce pe catalani la 12 puncte avans în fruntea clasamentului La Liga şi face ca adjudecraea campionatului să depindă doar de ei, cu 12 etape înainte de finalul sezonului.

Şi în afara terenului, meciul s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru Barça, începând cu vânzările cu succes ale tricourilor ediţie specială „Rosalía”, în perioada premergătoare meciului.

De asemenea, Barcelona a generat venituri record din vânzarea de bilete pentru un singur meci, încasările ajungând la un total de 8,2 milioane de euro pentru întâlnirea de duminică seara cu Real Madrid.

Din aceste 8,2 milioane de euro, se estimează că aproximativ 3 milioane de euro au fost generate doar din lojele VIP.

Nu mai puţin de 95.745 de persoane au umplut Camp Nou duminică seara, iar Barcelona s-a asigurat că fanii care au venit să o susţină au dat în mod meritat banii pe bilete şi tricouri.

După ce au fost conduşi destul de devreme în meci, blaugrana au reuşit o victorie importantă, datorită golului marcat de Franck Kessie în prelungiri, după ce Sergi Roberto a egalat în finalul primei reprize.

Victoria îi plasează pe Xavi & co. într-o poziţie dominantă în ceea ce priveşte cursa pentru titlu în La Liga, cu atât mai mult cu cât Real Madrid a avut recent performanţe oscilante.

Catalanii pleacă cu un avantaj şi în returul semifinalei Copa del Rey în faţa Merengues, motiv pentru care fanii pot visa la o triplă naţională în primul sezon complet al lui Xavi la conducerea echipei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/nou-camp-fabrica-de-bani-barcelona-are-venituri-record-dupa-meciul-cu-real-madrid-21712774

Ultimă oră

Același autor