10.6 C
București
15 mai, 2024

Nicuşor Dan: În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone / Nu o să atac PNL şi pe Sebastian Burduja în această campanie

astăzi, 11:18

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că în acest moment, principalul contracandidat al său este Cristian Popescu Piedone. El a arătat că şi-ar dori ca PNL să facă parte din majoritatea care să îl susţină după ce va câştiga mandatul, şi a anunţat că nu o să atace PNL şi pe Sebastian Burduja în această campanie. ”Îmi doresc foarte tare ca în majoritatea pe care o vom crea PNL să participe, de aceea nu cred că e productiv să ne spunem lucruri care, evident, vor rămâne”, a completat el.

Primarul Capitalei a fost întrebat despre rezultatele ultimului sondaj pe Bucureşti, după intrarea în cursă a Gabrielei Firea din partea PSD şi a lui Sebastian Burduja, din partea PNL.

Sondajul este o poză de moment. După cum ştiţi, am făcut şi eu un sondaj, nu ultimul ci penultimul (..) şi cumva converg datele pe care noi le-am strâns acolo cu cele din sondajele prezentate. E clar că Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea împart acelaşi bazin electoral, oameni care de-a lungul timpului au votat cu PSD. În opinia mea, bazat pe sondajul pe care l-am făcut şi pe discuţiile pe care voluntarii noştri le au cu oamenii, în stradă, Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”, a spus Nicuşor Dan.

Despre deznodământul în cazul în care se retrage Cristian Popescu Piedone, primarul Nicuşor Dan a spus: ”În oricare dintre variante, fie că se retrage, fie că se decide să rămână în cursă, e foarte importantă informarea oamenilor cu ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani şi e foarte, foarte importantă mobilizarea, pentru că sunt bazine relativ egale, PSD şi anti-PSD. Cei care vin mai mulţi la vot vor avea câştig de cauză”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul a arătat că nu îi este teamă de contracandudaţii lui.

”Nu e vorba de teamă, ne punem la dispoziţia bucureştenilor care, prin vot lor, spun cine vrea să le conducă oraşul. Dar, în acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone”, a afirmat Nicuşor Dan. Despre invitaţia lui Sebastian Burduja, candidatul PNL, la o dezbatere, Nicuşor Dan a afirmat că şi-a dori ca PNL să facă parte din majoritatea care sp îl susţină după ce va câştiga mandatul.

Eu îmi doresc foarte tare să câştig şi îmi doresc foarte tare ca în majoritatea pe care o vom crea PNL să participe, de aceea nu cred că e productiv să ne spunem lucruri care, evident, vor rămâne”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă nu îl va ataca pe Sebastian Burduja, Nicuşor Dan a spus: ”Ce face domnia sa, depinde de domnia sa, eu nu o să îl atac. E foarte important, în toţi aceşti trei ani şi jumătate, dar mai ales acum, în perspectiva alegerilor, relaţia mea cu publicul PNL a fost foarte importantă. Am încercat, prin tot ce am făcut, să le satisfac aşteptările. Nu o să atac PNL şi pe Sebastian Burduja în această campanie”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă a primit mesaje dinspre PNL că va fi votat, Nicuşor Dan a afirmat că în contextul actual, partidul are un candidat şi persoanele care conduce acest partid vor susţine acest candidat.

”Pentru oamenii, simpatizanţii PNL din Bucureşti, în condiţiile în care noi ne-am învăţat ce înseamnă alegeri într-un singur tur, mă aştept ca mulţi dintre oamenii care votează PNL să mă voteze, chiar dacă consideră că Sebastian Burduja e mai bun”, a mai spus Nicuşor Dan.

Primarul a mai declarat că a susţinut întotdeauna că alegerile democratice sunt în două tururi. Despre un blat între Marcel Ciolacu şi Cristian Popescu Piedone, pentru ca Gabriela Firea să nu câştige, Nicuşor Dan a spus: ”Dacă e un plan, mie nu mi-a spus nimeni”.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/nicusor-dan-in-acest-moment-principalul-contracandidat-este-cristian-popescu-piedone-nu-o-sa-atac-pnl-si-pe-sebastian-burduja-in-aceasta-campanie-1922401829002024041121575050

Ultimă oră

Același autor