11.5 C
București
17 mai, 2024

Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video

02.05.2024 13:19

02.05.2024 13:18

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit despre lucrările de schimbare a țevilor pentru rețeaua de apă și de termoficare.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a venit cu detalii, într-un interviu exclusiv pentru DC News, despre lucrările începute la rețeaua de apă caldă și termoficare din Capitală.

„Înțeleg faptul că, în total, o să înnoiți 180 de kilometri de conductă de termoficare.“, a spus Bogdan Chirieac.

„Dacă socotim și acest an. În anii 2021-2023 am făcut 110 kilometri, iar anul ăsta vom face 70, fiindcă sunt 15 șantiere mari deschise, spre deosebire de guvernarea PSD, care 12 ani nu a făcut decât 100“, a punctat primarul general.

„Cred că ați vizitat șantierele astea, nu se lucrează prea intens“, a spus Bogdan Chirieac.

„Noi nu vedem pentru că ei nu lucrează în stilul în care s-a lucrat în anii ’70-’80, când nu aveam trafic și se putea decoperta toată strada și să se lucreze pe mai multe tronsoane deodată.

Ei sapă o groapă, după care se duc și taie conducta din cinci în cinci metri, scot toate bucățile, după care bagă bucățile noi, le duc până la capăt și le sudează. Ce se întâmplă cel mai important e în subteran și de aceea nu vedem“, a spus Nicușor Dan.

„Dar, totuși, cât durează să schimbi o conductă, că suntem în 2024?“, a insistat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI –

De ce nu se pot schimba mai mulți kilometri de țeavă

„Suntem în 2024, dar metodele sunt aceleași. Tot trebuie să te duci acolo, dacă cumva peretele cade, trebuie să consolidezi, cât timp consolidezi, e o perioadă în care betonul trebuie să se usuce, după care tot trebuie să te duci cu un aparat de sudură să sudezi conductă după conductă etc. Nu există altă metodă“, a punctat Nicușor Dan.

„Când credeți că se va rezolva complet problema apei calde și a căldurii în Capitala României?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Noi avem un sistem principal de 1.000 de kilometri, dintre care în acest moment sunt schimbați cam 200 și există proiecte până la 500. Cei 500 de kilometri știm că sunt cei mai vulnerabili. Dacă păstrăm un ritm de 70 de kilometri o să fim la 500 din 1.000, deci nu o să mai fie asta o problemă a Bucureștiului“, a spus Nicușor Dan.

„Nu se poate amplifica acest program, în sensul în care să schimbați mai multe conducte, să alocați mai multe resurse?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Nu! 70 eu cred că este foarte bine, pentru că în timpul ăsta trebuie să furnizezi. Dacă am zice: 2 ani vă descurcați toți, nu vă dăm căldură și apă caldă și săpăm unde vrem , am putea, dar există niște grafice, în funcție de CET-uri, care și ele sunt vechi, se oprește doar pe o anumită bucată, unde vin niște conducte numite provizorate, care dau apă caldă etc. Sunt niște chestiune tehnice care fac să se poată lucra doar în acest fel“, a răspuns primarul general Nicușor Dan.

VEZI ȘI: Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală:

02 mai 2024, 13:52

Sursa: https://www.dcnews.ro/nicusor-dan-de-ce-nu-e-apa-calda-si-caldura-in-bucuresti-video_957833.html

Ultimă oră

Același autor