8.9 C
București
18 octombrie, 2024

Nicuşor Dan: „Cathedral-Plaza poate fi DEMOLATĂ”/ Procesul care va intra în istoria Secției Contencios a Tribunalului București, la final după 18 ani

Publicat: 18/10/2024, 18:50

Procesul Cathedral-Plaza, la final după 18 ani de procese! Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a anunţat vineri o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, pe ultimul dosar care ar fi putut să împiedice demolarea Cathedral-Plaza. Anunțul edilului Capitalei este unul clar: lădirea va fi demolată, costul pentru această operaţiune fiind undeva între 5 şi 8 milioane de euro.

„Această clădire va fi demolată în baza dispoziţiei pe care am semnat-o acum 2 ani”

Pentru Nicușor Dan, Cathedral Plaza ar fi o „emblemă” a ceea ce numește „corupția imobiliară din București” și vede în demolarea clădirii „un semn de sănătate” al democrației.

”Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat azi pe ultimul dosar care ar fi putut să împiedice demolarea Cathedral-Plaza şi a respins cerea de intrare în legalitate a acestei clădiri, definitiv. Asta înseamnă că după încă câteva formalităţi juridice, această clădire va fi demolată în baza dispoziţiei pe care am semnat-o acum 2 ani” , a anunţat primarul Capitalei.

„Am aşteptat 18 ani pentru a demola această clădire”

a arătat că este un proces care a început acum 18 ani, printr-o autorizaţie de care toată lumea ştia că este nelegală.

”Beneficiarul autorizaţiei s-a crezut şmecher, aşa cum se cred şmecheri mulţi investitori din ziua de azi. Aşa cum am aşteptat 18 ani pentru a demola această clădire, să ştie şi aceia care se cred azi de neatins că le vom demola peste 5, peste 10 sau peste 20 de ani clădirile ilegale pe care le construiesc azi”, a transmis primarul Capitalei, care a afirmat că autorizaţia nelegală a fost emisă în 2006.

”Un proces care va intra în istoria Secției Contencios a Tribunalului București”

Până acum,

iar avocatul Radu Dinulescu a declarat că Secția Contencios a Tribunalului București va intra, probabil, în istorie.

Nicuşor Dan a mai spus că, conform deciziei de la Tribunalul Dâmboviţa şi Curtea de Apel Ploieşti, sarcina demolării este a primarului Municipiului Bucureşti.

”Costul de demolare este undeva între 5 şi 8 milioane de euro şi el o să fie plătit de Primăria Capitalei, aşa cum a spus instanţa şi o să fie solicitat de la Primăria Sectorului 1, pentru că Primarul Sectorului 1 a eliberat autorizaţia nelegală. Mai departe, Primăria Sectorului 1 se poate îndrepta împotriva domnului Chiliman, împotriva arhitectului-şef de atunci, ca să recupereze bani”, a subliniat Nicuşor Dan.

Despre demolare, Nicuşor Dan a spus că, la orice fel de construcţie, ca să faci un proiect tehnic de demolare, trebuie să faci înainte o expertiză tehnică, iar un expert tehnic în structuri o să-ţi spună care sunt paşii de urmat.

”O să continuăm cu expertiza ca să fim gata în momentul în care se finalizează ultimul litigiu, să putem să intrăm cu demolarea”, a conchis primarul Capitalei.

CITIȚI ȘI:

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații,

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Tehnologie –

18 Oct, 20:06

Știri externe –

18 Oct, 19:32

Știri –

18 Oct, 19:02

Ultima oră

Știri politice –

18 Oct, 17:44

justitie –

18 Oct, 17:19

18 Oct, 17:11

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/nicusor-dan-cathedral-plaza-poate-fi-demolata-procesul-care-va-intra-in-istoria-sectiei-contencios-a-tribunalului-bucuresti-la-final-dupa-18-ani-20332494

Ultimă oră

Același autor