15.3 C
București
28 martie, 2024

Nicolae Ciucă își va depune luni mandatul de premier – SURSE

Premierul Nicolae Ciucă / Sursa foto: Facebook

Publicat: 09/06/2023, 12:29

Nicolae Ciucă își va depune luni, 12 iunie, mandatul de premier, urmând să se declanșeze procedura pentru desemnarea unui nou Executiv, au declarat surse guvernamentale pentru Gândul. Palamentarilor li s-ar fi cerut să rămână săptămâna viitoare în București, pentru votul necesar învestirii unui nou guvern, au precizat sursele citate.

Negocierile în Coaliție pentru formarea noului Cabinet ar urma să se finalizeze în acest weekend. Vor avea loc ședințe decisive ale liderilor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cu membrii de partid, președinții de filiale, pentru a lua toate deciziile.

Aceleași surse au declarat, pentru Gândul, că este posibil ca liberalii să aibă o întâlnire și cu președintele Klaus Iohannis.

Guvernul pe care îl va conduce Marcel Ciolacu ar urma să aibă mai puține ministere, iar liderii Coaliției vor discuta și despre viitorul UDMR la Palatul Victoria.

Între timp, premierul are programată, vineri, o nouă întâlnire cu sindicaliştii din Educaţie.

Executivul a adoptat, joi, o Declaraţie, având ca anexă un memorandum, ca o „garanţie suplimentară” privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, în acord cu solicitarea cadrelor didactice în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor ’90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Marius Tucă Show –

09 Jun, 12:54

Știri –

09 Jun, 12:53

09 Jun, 12:43

Ultima oră

09 Jun, 12:40

Economic –

09 Jun, 12:23

Actualitate –

09 Jun, 12:17

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/nicolae-ciuca-isi-va-depune-luni-mandatul-de-premier-surse-19993622

Ultimă oră

Același autor