19.6 C
București
16 iunie, 2024

Negrescu, discuţii despre Schengen cu Preşedinţia Suediei la Consiliul UE

Europarlamentarul Victor Negrescu a discutat săptămâna aceasta cu responsabilii de dosarul Schengen din cadrul Preşedinţiei Suediei la Consiliul UE despre aderarea României la zona de liberă circulaţie.

Victor Negrescu a subliniat că perioada rămasă până la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne din luna iunie va avea un rol determinant pentru perspectiva aderării ţării noastre la zona de liberă circulaţie şi a făcut apel la instituţiile responsabile pentru a dezvolta o strategie concretă în acest sens.

„Am discutat săptămâna aceasta cu secretarul de stat suedez Charlotte Kugelberg, responsabil de dosarele europene referitoare la spaţiul Schengen, pentru a afla direct de la Preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE care este perspectiva reală privind aderarea României la zona de liberă circulaţie. Urmează până la viitorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne din iunie o serie de reuniuni şi întâlniri cheie pentru a determina şansele viitoare de aderare ale României, dar, pentru a realiza acest deziderat, este nevoie de o strategie coerentă la nivelul instituţiilor responsabile. Nu abandonăm lupta pentru drepturile românilor!”, a menţionat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a iniţiat numeroase acţiuni şi campanii naţionale şi europene în sprijinul aderării ţării noastre la spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:14

astăzi, 16:12

astăzi, 12:44

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/negrescu-discutii-despre-schengen-cu-presedintia-suediei-la-consiliul-ue-21798070

Ultimă oră

Același autor