18 C
București
5 octombrie, 2023

Musk anunţă că lansarea rachetei SpaceX Starship are loc luni

Elon Musk a anunţat că lansarea rachetei SpaceX Starship va avea loc luni. Iniţial, aceasta trebuia să aibă loc săptămâna trecută, dar a fost amânată deoarece compania SpaceX nu a primit o licenţă de la Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA).

Un test cheie de lansare a rachetei SpaceX Starship Super Heavy are loc luni, a confirmat directorul general al companiei spaţiale, Elon Musk, potrivit BBC. Racheta va decola de la unitatea Starbase a SpaceX de la Boca Chica, în sudul Texasului.

Compania SpaceX vrea să facă din Starship un sistem de transport complet reutilizabil pentru astronauţi şi încărcături pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte şi chiar mai departe.

Sistemul este format dintr-o rachetă Starship aşezată deasupra unui propulsor „Super Heavy” cu 33 de motoare. Planul este ca rachetă să parcurgă o orbită completă a Pământului înainte de a reintra în atmosferă şi de a se prăbuşi în largul coastei Hawaii. De asemenea, propulsorul Super Heavy ar trebui să aterizeze în Texas, în apropiere de locul de lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 16:49

astăzi, 16:46

astăzi, 16:45

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/musk-anunta-ca-lansarea-rachetei-spacex-starship-are-loc-luni-21803763

Ultimă oră

Același autor