12.4 C
București
10 mai, 2024

Momente impresionante: Pelerinaj cu sute de preoţi înainte de Florii, în Bucureşti

Cu flori și ramuri de salcie în mâini, mii de credincioși merg pe jos de la Mănăstirea Radu Vodă până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinați de Patriarhul Daniel.

Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN

Ajunul Floriilor sau Sâmbăta lui Lazăr marchează și începutul Săptămânii patimilor, o perioadă importantă în lumea creștină.

Această zi este cunoscută și sub numele de Sâmbăta lui Lazăr, deoarece se spune că Isus a înviat pe Lazăr din morți cu o zi înainte de intrarea triumfală în Ierusalim. Sărbătoarea este considerată un moment de pregătire spirituală pentru Paște.

De Ajunul Floriilor, este obiceiul să se binecuvânteze ramurile de salcie, numite în unele zone crenguțe de măslin sau alte plante, care sunt purtate la biserică pentru a fi sfințite. Aceste ramuri sunt apoi duse acasă și păstrate ca o binecuvântare și protecție.

Astăzi, mii de credincioși au parcurs pe jos drumurile de la Mănăstirea Radu Vodă până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinați de Patriarhul Daniel.

Sâmbăta lui Lazăr este, de asemenea, o zi importantă, asociată cu miracolul învierii lui Lazăr din morți și este considerată o prevestire a învierii lui Hristos. Este un moment în care credincioșii se adună la biserică pentru slujbe speciale și pentru a primi binecuvântarea.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/momente-impresionante-pelerinaj-credinciosi-preoti-ajun-florii-708185.html

Ultimă oră

Același autor