28 C
București
23 iunie, 2024

Ministrul ucrainean de Externe cere o strategie a NATO pentru zona Mării Negre

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să elaboreze o strategie pentru zona Mării Negre, care ar trebui să devină „o mare a NATO”, a declarat joi, cu ocazia participării prin videoconferinţă la un eveniment desfăşurat la Bucureşti, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

„A venit timpul să elaborăm o reţea generală de securitate pentru toate naţiunile din această regiune care sunt ameninţate, să facem din Marea Neagră ceea ce a devenit Marea Baltică, o mare a NATO”, a afirmat Dmitro Kuleba, potrivit publicaţiilor Le Monde şi Le Parisien, cu ocazia participării prin transmisiune online la Conferinţa privind Securitatea Mării Negre, organizată la Bucureşti sub egida Platformei Internaţionale Crimeea.

De altfel, Dmitro Kuleba a afirmat că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să demonstreze, până la summitul programat în vară la Vilnius, „că există un plan clar privind momentul şi modul integrării Ucrainei”.

Rusia se opune vehement admiterii Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:27

astăzi, 14:11

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/ministrul-ucrainean-de-externe-cere-o-strategie-a-nato-pentru-zona-marii-negre-21795354

Ultimă oră

Același autor