18.5 C
București
27 mai, 2024

Ministrul Culturii, de Ziua Mondială a Artei: Ne poate fi sprijin în vremuri dificile

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis, sâmbătă, de Ziua Mondială a Artei, că prin toate formele de manifestare, arta are puterea de a ne aduce laolaltă şi de a ne fi o alinare sau chiar sprijin în vremuri dificile. Data a fost aleasă pentru a cinsti memoria lui Leonado da Vinci.

Ziua Mondială a Artei este celebrată sâmbătă, fiind o iniţiativă luată de Asociaţia Internaţională a Artei din cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 2012. Data a fost aleasă în mod simbolic, pentru a cinsti memoria lui Leonardo da Vinci, un sculptor, pictor, arhitect şi inventator complex, născut la 15 aprilie, în urmă cu 571 de ani.

„Arta, prin toate formele sale de manifestare, are puterea de a ne aduce laolaltă şi de a ne fi alinare sau chiar sprijin în vremurile dificile, ajutându-ne să nu pierdem din vedere esenţialul şi să mergem mai departe. Anul acesta, Ziua Mondială a Artei are loc în Sâmbăta mare, o zi extrem de importantă pentru credincioşii ortodocşi care aşteaptă Învierea Domnului, un alt prilej în care ne îngrijim să ne hrănim sufletul. Aşa că astăzi, poate mai mult ca oricând, îmi doresc să sărbătorim prin a ne întoarce spre sine, spre valorile fundamentale ale poporului român, şi să punem pe primul loc frumosul. Totodată, să nu uităm că arta însoţeşte omenirea din cele mai vechi timpuri şi, dincolo de valenţele ei sociale şi identitare, rămâne expresie a libertăţii. Să ne cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile lor!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian N. Romaşcanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 11:28

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/ministrul-culturii-de-ziua-mondiala-a-artei-ne-poate-fi-sprijin-in-vremuri-dificile-21799699

Ultimă oră

Același autor