25 C
București
6 mai, 2024

Ministrul Apărării, întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer. Evoluțiile de securitate și provocările regiunii Mării Negre, subiecte principale de discuție

26.04.2024 11:02

Află ce declarații a făcut ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, despre întrevederea cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.

„Am discutat, astăzi, cu ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer, despre evoluțiile de securitate generate de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și provocările cu care se confruntă regiunea Mării Negre.

Eforturile aliate pentru întărirea securității regionale sunt importante și am exprimat angajamentul ferm al României în vederea continuării sprijinului multidimensional oferit Ucrainei, punctând eforturile pe palierul instruirii desfășurate în cadrul EUMAM și Interflex, precum și demersurile întreprinse pentru inițierea instruirii piloților ucraineni la Centrul de instruire F-16 din România, atunci când acest lucru va fi posibil”, a transmis ministrul pe Facebook.

Partener important pentru România

De asemenea, ministrul Tîlvăr a menționat faptul că Germania este un partener important pentru România și a transmis aprecieri pentru companii germane.

„Germania este un partener important pentru România, care a dat dovadă de solidaritate aliată în contextul de securitate dificil de la nivel regional. România salută angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare şi apărare dedicate flancului estic aliat.

De asemenea, apreciem implicarea companiilor germane în modernizarea industriei românești de apărare, inclusiv în realizarea unor componente critice”, a declarat Tîlvăr.

26 apr 2024, 10:10

Sursa: https://www.dcnews.ro/ministrul-apararii-intrevedere-cu-ambasadorul-germaniei-la-bucuresti-peer-gebauer-evolutiile-de-securitate-si-provocarile-regiunii-marii-negre-subiecte-principale-de-discutie_957227.html

Ultimă oră

Același autor