20.7 C
București
4 mai, 2024

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. VREMEA se schimbă radical de Paște în București

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România / Sursa FOTO: Accuweather

Publicat: 24/04/2024, 08:23

Vremea se schimbă de la o zi la alta, iar finalul lunii aprilie nu mai seamănă deloc cu prima parte. Temperaturile au luat-o razna, astfel că și meteorologii Accuweather s-au văzut nevoiți să modifice prognoza în toată România.

Pentru Paște,

radical, cel puțin în București.

Cum va fi vremea de Paște

Dacă finalul lunii aprilie ne aduce temperaturi maxime de 14 grade Celsius, începutul lunii mai arată complet diferit.

La nivelul Capitalei, vremea intră într-un proces de încălzire, care se va resimți mai ales în termometre. Astfel, de la 14 grade, mercurul va urca spre 25-26 de grade Celsius, maximele începutului de mai.

Va fi vreme însorită în București de Paște, anunță meteorologii

Încălzirea a fost anunțată și de Administrația Națională de Meteorologie, care a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi chiar ușor mai ridicate decât cele normale în mai multe regiuni ale țării.

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și nord-vestice, dar și mai ridicate în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona deluroasă și sub-montană din regiunile sudice.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-estice, dar și local deficitare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 6 – 13 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 13 – 20 mai

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

25 Apr, 00:45

25 Apr, 00:35

Video –

25 Apr, 00:17

Ultima oră

25 Apr, 00:10

25 Apr, 00:02

24 Apr, 23:46

Sursa: https://www.gandul.ro/vremea/meteorologii-accuweather-au-modificat-prognoza-in-romania-vremea-se-schimba-radical-de-paste-in-bucuresti-20193366

Ultimă oră

Același autor