21 C
București
1 mai, 2024

Marea Britanie şi SUA anunţă sancţiuni împotriva Iranului

Marea Britanie şi SUA au sancţionat mai multe firme iraniene implicate în producţia de drone şi rachete. Pe listă sunt şi instituţiile care conduc armata iraniană.

Statul major al forţelor armate iraniene şi Marina Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice se numără printre cele 13 noi desemnări în cadrul regimului de sancţiuni al Regatului Unit, potrivit Sky News.

Pe listă au fost incluse mai multe organizaţii militare iraniene, persoane fizice şi entităţi legate de industria dronelor şi a rachetelor balistice.

Reprezentanţii SUA au declarat că restricţiile americane vizează 16 persoane şi două entităţi care permit producţia de aparate zburătoare a Iranului, inclusiv motoare care alimentează dronele Shahed.

Trezoreria americană a anunţat că sancţiunile vizează cinci companii care furnizează materiale componente pentru producţia de oţel companiei iraniene Khuzestan Steel.

De asemenea, vizate de SUA sunt trei filiale ale producătorului iranian de automobile Bahman Group, despre care se spune că au sprijinit Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 19:38

astăzi, 19:35

astăzi, 19:14

ieri, 23:54

ieri, 23:03

astăzi, 19:12

astăzi, 14:35

astăzi, 12:01

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/marea-britanie-si-sua-anunta-sanctiuni-impotriva-iranului-22346036

Ultimă oră

Același autor