18.5 C
București
27 mai, 2024

Mare atenție! Circulație în condiții de ploaie și burniță pe mai multe drumuri din țară

Sursa foto: Hepta

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ploaie și burniță pe mai multe drumuri din țară, inclusiv pe autostrăzile A1 București- Pitești și A2 București-Constanța, potivit Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române arată că sunt semnalate precipitații sub formă de

și burniță pe mai multe drumuri din județele Alba, Botoșani, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Neamț și Tulcea, carosabilul este umed, iar vizibilitatea bună. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere în desfășurare.

Pe principalele artere rutiere din țară, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, DN 1 Ploiești-Brașov și DN7 Pitești-Sibiu, se circulă pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic.

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, șoferii trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/locale/circulatie-in-conditii-de-ploaie-si-burnita-928930.html

Ultimă oră

Același autor