12.5 C
București
25 octombrie, 2024

Marcel Ciolacu, ieşire nervoasă în scandalul cu voturile: „Nu o să fac niciodată guvern cu AUR, în schimb o să fac cu PNL”

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la preşedinţia României. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a avut joi o ieșire nervoasă când a fost întrebat de scenariul vehiculat de PNL, conform căruia Viorel Hrebenciuc a pus la cale un plan prin care PSD să îl bage pe George Simion în turul 2. Ciolacu a spus că nici măcar nu are numărul de telefon al lui Viorel Hrebenciuc și nu are ce voturi să împartă.

„Ştiţi câte discuții sunt despre fotbal, despre cel care are balonul de aur? Dacă vreți să discutăm de toate tâmpeniile spuse în campanie, o să ne ia vreo 10 ani să răspundem la ele. Cum să-i cer io lui Stan: fă tu niște înmulțiri? Ia cu 10 peste doi înmulțit cu trei, să-mi iasă, că știu eu cât o să aibă nu știu care. Suntem oameni serioși sau nu? Ştiţi ce ar spune Stan: ăsta a înnebunit, mai. Ia să mă lase naibii în pace!

Am spus de 100 de ori: nu o să fac niciodată guvern cu AUR, în schimb eu o să fac cu PNL. Ce să fac eu? Să-l sun pe Hrebenciuc? Stați întâi să fac rost din numărul lui Hrebenciuc… Nu, nu îl am (n.r numărul de telefon al lui Hrebenciuc) De ce? E public? Știu că al meu e la doamna Șoșoacă pe Facebook!

Dacă vreți să vă răspund pentru ce au făcut alții sau ce speculații există în presă, ca ar face alții că eu împart voturi de unde să împart voturi? Eu am un vot, eu și familia mea. Ce voturi să cer eu lui Stan să împart? Că zice Stan: Băi, eşti nebun la cap? Despre ce vorbim? Să vă răspund ce”, a conchis nervos Marcel Ciolacu.

PSD și PNL se acuză că fac jocul Rusiei. Care ar fi „planul Hrebenciuc” și ce rol are Simion. Ponta: Ciucă, mai iresponsabil ca Șoșoacă

Liderii PNL au lansat un atac dur la partenerii de guvernare de la PSD, despre care spun că fac jocul rușilor prin încercarea de a-l baga pe liderul AUR, George Simion, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Au fost acuzații că se încearcă mutarea de voturi de la PSD la AUR și că ar fi intervenit inclusiv fostul „creier” al campaniilor din trecut ale PSD, Viorel Hrebenciuc. „O tâmpenie”, a spus, miercuri, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a susţinut marţi că se fac demersuri astfel încât în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din acest an să se confrunte liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi AUR, George Simion. Potrivit lui Ciucă, o astfel de situaţie nu este doar „dorinţa” PSD, ci şi a Rusiei.

Ulterior, liderii partidului au preluat mesajul și au acuzat PSD că face jocul Rusiei. „PSD a lansat în organizațiile sale, oficial, strategia „planul Hrebenciuc”, adică mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion, pentru a repeta scenariul din anul 2000”, a declarat Muraru într-un comunicat. George Simion a respins acuzațiile.

Însă, la câteva ore distanță, omul de afaceri și candidatul AUR la alegerile parlamentare, George Becali, a declarat că Viorel Hrebenciuc i-ar fi vorbit despre dorința PSD de a-l duce pe George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Eu am vorbit și cu Hrebenciuc. Și mi-a zis: «Măi, nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi.» Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo lună jumate”, a afirmat George Becali, care a spus că este prieten cu Hrebenciuc.

„Becali, locul 2 pe lista AUR din Bucureşti, a recunoscut senin că există un plan comun pus la cale de Marcel Ciolacu şi George Simion pentru ca acesta din urmă să fie ajutat de PSD să intre în turul II al alegerilor prezidenţiale”, a scris miercuri dimineața Nicoleta Pauliuc, lider PNL.

„Problema cea mai mare este însă că, în felul acesta, se legitimează un partid pro-rus şi extremist, care dansează pe muzica pusă de la Kremlin. Împingându-l în turul II pe Simion, PSD speră că, împreună cu AUR, va putea face o coaliţie de guvernare după ce trec alegerile. Ceea ce ar fi cu adevărat un dezastru pentru România şi cu siguranţă i-ar face să-şi smulgă părul din cap pe aliaţii noştri externi care ne-au văzut, până acum, ca fiind un pilon de stabilitate în Flancul Estic al UE şi NATO”, acuză Pauliuc.

Explicațiile lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la Digi FM, despre acuzaţiile PNL că PSD ar fi dat ordin să fie direcţionate voturi către AUR, pentru ca George Simion să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Acest procedeu în poveștile politice româneşti s-a folosit când a ieşit doamna Eba europarlamentar. Şi mi-aduc aminte că a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu fiindcă era vorba de fiica domniei sale. Ce treabă are PSD cu asta? În primul rând nu s-au făcut birourile electorale, nu s-au înfiinţat. Deci eu o să vorbesc cu…sau oamenii din PSD…Câte voturi se strâng? 100.000, 200.000? 380.000, teoretic, dacă ar fi o disciplină de fier. O tâmpenie. Cu adevărat, în timpul campaniilor electorale mai apar şi idioţi utili. Ca să schimbi cumva incapacitatea ta de a ajunge în turul doi şi să găseşti un motiv plauzibil, dom’le, de ce n-am ajuns eu în turul doi? Uite, dom’le, a avut un plan secret Ciolacu. Repet, dacă e secret, noi vorbim despre el. Eu ştiu că de lucrurile secrete nu vorbim. E o tâmpenie”, a declarat preşedintele PSD.

„Cu domnul Hrebenciuc cu tot respectul, e un fost membru al partidului, cred că avem vreo doi, trei ani de când ne-am văzut. Dânsul era de obicei cu domnul Pieleanu, accidental la ziua vreunui coleg. Dânsul nu e activ în viaţa de partid. Cel mai des am vorbit când era şeful de campanie al lui Geoană”, a precizat Marcel Ciolacu.

Sursa: https://www.antena3.ro/politica/marcel-ciolacu-iesire-nervoasa-in-scandalul-cu-voturile-nu-o-sa-fac-niciodata-guvern-cu-aur-in-schimb-o-sa-fac-cu-pnl-725660.html

Ultimă oră

Același autor