18.4 C
București
4 mai, 2024

Marcel CIOLACU către medicul Cătălin CÎRSTOIU: Mi-am cerut SCUZE o dată și o să-mi cer, cred că de acum toată VIAȚA…..

Publicat: 24/04/2024, 22:36

De ce l-a ales și apoi nu l-a mai dorit Coaliția PSD-PNL pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat la Primăria Capitalei rămâne o problemă de….cifre. Premierul Marcel Ciolacu spune că în urma sondajelor comandate, electoratul din București dorea un candidat-liant între cele două partide. Însă, nici în politic, socoteala din sondaje nu se potrivește cu cea din realitate.

Ce l-a recomandat pe medicul Cătălin Cîrstoiu să fie desemnat drept candidat al PSD-PNL, în defavoarea altor nume cu mai multă vechime și notorietate în politică, pare a fi o întrebare care încă mai stăruie în mingtea multora. Invitat într-o emisiune tv, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că…cifrele l-au desemnat pe Cîrstoiu drept candidatul liant care ar satisface solicitările electorale ale ambelor categorii de votanți.

Cifrele ne arătau foarte clar că trebuie să găsim o persoană, în principiu independentă, pentru o abordare comună, împreună cu Partidul Național Liberal. Cifrele sună, realitățile sunt cu totul alta. A fost greșită strategia sau a fost greșit Independentul? Nu. Strategiile pornesc în primul și în primul rând de la cifre și tendințe. Arătau că ne trebuie un liant între electoratul de stânga și electoratul de dreapta. Totuși, Bucureștiul este cel mai emancipat oraș, aproape 3 milioane de locuitori și am căutat o variantă de independent în persoana domnului doctor Cîrstoiu. De altfel, medic de excepție decan la la UMF, un chirurg de excepție, o carieră și știți la fel de bine ca și mine ce a urmat.

Însă, după o ședință de 16 ore și o campanie de presă nu tocmai prietenoasă, coaliția a decis schimbarea acestuia cu Gabriela Firea, în cursa pentru Capitală. Și totul a pornit de la faptul că PSD și PNL n-ar fi putut să asiste impasibile la meciul dintre Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, și Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, pentru aceeași funcție.

Mi-am cerut scuze o dată și o să-mi cer, cred că de acum toată viața la domnul doctor Cîrstoiu, pentru că am fost unul dintre cei care l-au convins să intre în această competiție de bună credință, la fel ca și domnia sa. Și știm ce a urmat. Un moment depășit, cum era și normal. Am făcut o ședință, nu mă așteptam să fie așa de lungă, de 16h. Ce D-zeu să veți at am venit cu soluția, din punctul meu de vedere, mai clară și mai normală, de a avea candidați separați. Din punctul meu de vedere, este evident că electoratul ,românii, doresc cu totul altceva. Doresc asumări politice clare și proiecte clare.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

25 Apr, 00:45

25 Apr, 00:35

Video –

25 Apr, 00:17

Ultima oră

25 Apr, 00:10

25 Apr, 00:02

24 Apr, 23:46

Sursa: https://www.gandul.ro/video/marcel-ciolacu-catre-medicul-catalin-cirstoiu-mi-am-cerut-scuze-o-data-si-o-sa-mi-cer-cred-ca-de-acum-toata-viata-20194035

Ultimă oră

Același autor