23.9 C
București
6 mai, 2024

Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal

Phil Foden a marcat de două ori, iar Manchester City continuă cursa pentru al patrulea titlu consecutiv în Premier League, după victoria de joi seara cu 4-0 pe terenul lui Brighton & Hove Albion.

La o zi după ce Liverpool a suferit o înfrângere grea în lupta pentru titlu, pierzând cu 2-0 pe terenul lui Everton, City menţine presiunea asupra liderului Arsenal, venind la un punct în spatele clubului londonez, cu un meci în minus.

„Mai sunt cinci meciuri rămase, ştim că marjele sunt foarte strânse. Trebuie să le câştigăm pe toate. Cu fiecare meci suntem mai aproape”, a declarat managerul lui City, Pep Guardiola, pentru Sky Sports.

El a adăugat că rămâne în mare măsură o cursă între trei echipe.

„Ce s-a întâmplat cu Liverpool, două înfrângeri la rând, i se poate întâmpla şi lui Arsenal, ni se poate întâmpla şi nouă”, a spus Guardiola. „Ceea ce este important este că încă suntem acolo. Mai sunt multe meciuri de jucat”.

Lovitura de cap a lui Kevin De Bruyne, a adus City, lipsit de principalul marcator Erling Haaland din cauza unei accidentări, în avantaj în minutul 17.

„Nu se întâmplă prea des, nu-i aşa? Cred că singurul mod în care puteam să ajung la ea era să sar la minge şi intră ca un mic lob, dar este evident că nu este ceva la care mă pricep foarte bine”, a declarat De Bruyne după ce a marcat primul său gol cu capul în Premier League.

Foden a marcat primul său gol cu o lovitură liberă deviată, iar erorile defensive ale lui Brighton i-au permis lui Bernardo Silva să câştige mingea şi să-l servească pe mijlocaşul englez pentru un şut în colţul de jos, înainte de pauză.

„Cu primul gol al lui Kev şi un pic de noroc cu al doilea gol al meu, ne-a aşezat puţin şi am crescut în joc, în prima repriză a fost înfricoşător cu modul în care am atacat”, a spus Foden.

Foden, al cărui hat-trick a condus City la o victorie cu 4-1 împotriva lui Aston Villa în urmă cu trei săptămâni, a devenit al treilea jucător, în vârstă de 23 de ani sau mai tânăr, care a marcat 50 de goluri la nivel de primă ligă, sub conducerea managerului Pep Guardiola, după Lionel Messi şi Haaland.

Julian Alvarez a completat tabela la jumătatea reprizei secunde, în condiţiile în care Brighton, care a rămas pe locul 11 în clasament, nu a părut niciodată capabilă să lanseze o ripostă.

Manchester City este neînvinsă de 30 de meciuri în toate competiţiile, cu 24 de victorii şi şase remize, devenind astfel a treia echipă din prima ligă engleză care atinge această bornă, după Nottingham Forest (40 în 1978) şi Manchester United (34 în 1993-94 şi 33 în 1998-99).

Ultima lor înfrângere, excluzând loviturile de departajare, a fost cea suferită în faţa lui Aston Villa, la începutul lunii decembrie.

City se deplasează duminică pe terenul lui Nottingham Forest, ameninţată cu retrogradarea. Cetăţenii încheie sezonul cu meciuri împotriva lui Wolverhampton Wanderers, Fulham, Tottenham Hotspur şi West Ham United.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

ieri, 20:54

ieri, 20:02

ieri, 22:54

ieri, 21:49

ieri, 21:26

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/manchester-city-o-umileste-pe-brighton-si-mentine-presiunea-asupra-lui-arsenal-22357318

Ultimă oră

Același autor