15.4 C
București
30 aprilie, 2024

Man Utd începe procesul de demolare a legendarului stadion Old Trafford

Co-proprietarul lui Manchester United, Sir Jim Ratcliffe, vrea să construiască un „Wembley al Nordului”.

Acesta doreşte să înlocuiască vechea arenă Old Trafford, supranumită „Teatrul viselor”.

„Regeneration Task Force”, echipa care se va ocupa de proiect, a avut prima întâlnire.

Planurile lui Sir Jim Ratcliffe de a dărâma Old Trafford şi de a construi o nouă casă pentru Manchester United au avansat odată cu prima întâlnire a echipei care se va ocupa de proiect, botezată „Regeneration Task Force” (Grupul operativ pentru Regenerare).

Ratcliffe a alcătuit acest grup de lucru luna trecută, conform informaţiilor furnizate de publicaţia engleză „Mirror”, pentru a explora opţiunile clubului, noul coproprietar al lui United dorind să creeze un „Wembley al Nordului”.

Mirror Football cu ceva timp în urmă că Ratcliffe a luat în considerare renovarea stadionului Old Trafford, dar în cele din urmă a decis că ar fi mai bine să demoleze stadionul şi să îl reconstruiască de la zero.

Se pare că familia Glazers, actuala proprietară a grupării din Manchester, şi-au dat aprobarea pentru proiect, iar grupul de lucru a avut luni întâlnirea inaugurală pentru a discuta planurile. Preşedintele World Athletics, Lord Sebastian Coe, prezidează grupul de lucru, din care mai fac parte primarul oraşului Manchester, Andy Burnham, şi fostul căpitan al echipei Manchester United, Gary Neville.

Lordul Coe a oferit primele informaţii despre şedinţă, scriind pe reţelele de socializare: „Ieri, am prezidat prima întâlnire a grupului de lucru pentru regenerarea Old Trafford pentru a da startul unei conversaţii despre cum dezvoltarea unui stadion de fotbal de clasă mondială pentru nordul Angliei poate aduce beneficii sociale şi economice pentru regiune.

„La Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, am văzut la faţa locului cum sportul poate fi un motor puternic de regenerare urbană şi sunt încântat să fac parte din acest proiect. Această întâlnire a marcat începutul unui proces cu mai multe părţi interesate pentru a explora opţiunile pentru stadion şi zona înconjurătoare.

„Ne aflăm la începutul acestei călătorii şi este prea devreme pentru a şti unde va duce. Dar ne vom consulta îndeaproape cu fanii şi rezidenţii locali de-a lungul drumului şi îi vom ţine pe toţi la curent cu progresele înregistrate.”

Construirea unui nou stadion, oportunitate unică

Luna trecută, Ratcliffe a susţinut că construirea unui nou stadion este o „oportunitate unică în acest secol” pentru club. El a spus: „Acesta poate fi un proiect major de regenerare pentru o zonă din Greater Manchester care a jucat un rol atât de important în istoria industrială britanică, dar care astăzi are nevoie de noi investiţii pentru a prospera din nou.

„Nord-vestul Angliei are o concentraţie mai mare de cluburi de fotbal importante decât oriunde în lume, dar nu avem un stadion de talia lui Wembley, Nou Camp sau Bernabeu. Nu vom putea schimba acest lucru de unii singuri, motiv pentru care acest grup de lucru este atât de important pentru a ne ajuta să profităm de această oportunitate unică în acest secol.”

Neville, a adăugat: „Old Trafford a evoluat de-a lungul istoriei sale şi este clar că suntem într-un punct în care trebuie să se schimbe din nou pentru a ne asigura că Manchester United are un stadion de clasă mondială, demn de cel mai mare club din lume.

„În timp ce îmi doresc tot ce este mai bun pentru Manchester United, îmi doresc acelaşi lucru şi pentru comunitatea din jur. Old Trafford ar trebui să fie un stadion cu care întregul Greater Manchester să se poată mândri şi să fie un catalizator pentru o creştere durabilă şi coerentă într-o zonă a oraşului care a fost neglijată de prea mult timp.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 20:23

astăzi, 20:21

astăzi, 20:20

astăzi, 19:11

astăzi, 19:06

astăzi, 17:01

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/man-utd-incepe-procesul-de-demolare-a-legendarului-stadion-old-trafford-22344022

Ultimă oră

Același autor