16.7 C
București
17 mai, 2024

Luna mai e perfectă pentru Thailanda

Regatul Thailandei este o destinație ideală pentru cei care își doresc vacanțe pe plaje însorite, cu nisip fin și ape albastre.

Sursa foto: Freepik.com

Thailanda se află în Asia de sud-est, fiind învecinată cu Cambodgia la est, Golful Thailandei și Malaezia la sud, cu Marea Andaman și Myanmar la vest. Nordul Thailandei este muntos, cel mai înalt vârf fiiind Doi Inthanon (2.576 m).

Dar zonele cele mai vizitate sunt plajele din Golful Thailandez și de pe litoralul Mării Andaman. Luna mai este foarte bună pentru vacanțe la plajă în Thailanda, iar agențiile au oferte „last minute” foarte avantajoase.

Una dintre cele mai recomandate plaje este Patong, în Phuket, perfectă pentru cei care caută distracție, petreceri și socializare cu turiști din întreaga lume. Plaja are și un… loc de joacă pentru adulți, foarte multe cluburi, terase și restaurante, la bază fiind bucătăria tradițională.

Plaja e liniștită doar în timpul zilei, iar seara încep petrecerile. Pentru cei care caută liniște și relaxare, cea mai recomandabilă este Plaja Railay, din provincia Krabi, cu nisip fin, alb, și apele turcoaz.

O vacanță cu 7 nopți de cazare într-un hotel de 4 stele costă aproximativ 1.000 de euro de persoană, în cameră dublă, pachetul turistic incluzând transportul cu avionul și transferuri. Zborurile charter sunt de la București și de la Cluj, tot timpul anului. Cazarea se face în cameră dublă, prețul unui astfel de sejur fiind de circa 2.000 de euro pentru un cuplu.

Prețul crește în funcție de perioada aleasă, de serviciile contractate prin agențiile de turism și de hotel. De exemplu, la un hotel de 4 stele, precum Sunwing Bangtao Beach Bang Tao, oferta agenției Karpaten pornește de la 1.129 de euro de persoană, cu plecarea din București, pe 16 mai, fără mese incluse în pachetul turistic, dar poate ajunge la 2.258 de euro pentru același pachet la care se adaugă mic dejun, în perioada 18-26 iunie, într-o cameră de tip studio, sau la 2.318 euro pentru o cameră de tip Royal Studio, cu un spor de confort, un cuplu plătind 4.636 de euro. Prețurile variază și în funcție de agenția de turism de la care se cumpără vacanța.

Sursa: https://www.antena3.ro/travel/luna-mai-e-perfecta-pentru-thailanda-708455.html

Ultimă oră

Același autor