1 C
București
9 decembrie, 2023

Liga Campionilor Asiei: Formaţia saudită Al-Ittihad refuză să joace în Iran din cauza unei statui

Meciul dintre Al-Ittihad şi Sepahan din Iran, din Liga Campionilor Asiei, a fost anulat luni, după ce echipa saudită a refuzat să părăsească vestiarul, Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) precizând că meciul a fost „anulat din cauza unor circumstanţe neprevăzute şi neaşteptate”, relatează BBC.

Sursa foto: Facebook / Al-Ittihad

Formaţia saudită, condusă de Nuno Espirito Santo, fostul antrenor al echipelor Wolverhampton şi Tottenham, şi care îi are în componenţă pe jucătorii vedetă N’Golo Kante şi Fabinho, s-a opus amplasării la intrarea pe teren a statuii unui general iranian asasinat.

Aproximativ 60.000 de fani se aflau în acel moment pe stadionul Naghsh-e Jahn din Isfahan, Iran, în aşteptarea startului meciului.

Din cauza tensiunilor dintre Iran şi Arabia Saudită, meciurile dintre cluburile din cele două naţiuni se jucau anterior, din 2016, pe un teritoriu neutru, din cauza problemelor de securitate.

„AFC îşi reiterează angajamentul faţă de asigurarea siguranţei şi securităţii jucătorilor, a oficialilor meciului, a spectatorilor şi a tuturor părţilor interesate implicate”, a precizat Confederaţia Asiatică de Fotbal într-un comunicat.

„Această chestiune va fi acum transmisă comitetelor relevante”.

Statuia e a comandantului militar iranian Qasem Soleimani. Acesta a fost ucis în apropierea aeroportului din Bagdad într-un atac cu drone al Statelor Unite, în ianuarie 2020.

În acest sezon, cluburile saudite au revenit în Iran pentru prima dată din 2016, când grupul militar Basij – parte a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) – a atacat ambasada saudită din Teheran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

ieri, 23:45

ieri, 22:03

25 sep 2023

24 sep 2023

22 sep 2023

ieri, 18:55

ieri, 15:13

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/liga-campionilor-asiei-formatia-saudita-al-ittihad-refuza-sa-joace-in-iran-din-cauza-unei-statui-22143894

Ultimă oră

Același autor