12.8 C
București
9 mai, 2024

Lăsați Dubaiul! De ce să stai în short, în mașină, pe praful saharian, în București / video

27.04.2024 11:30

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe sociologul Alfred Bulai cum a „petrecut” de praful saharian.

Praful saharian a ajuns, în aceste zile, și în România. A creat mult disconfort în rândul proprietarilor de autoturisme, deși bucureștenii sunt obișnuiți cu praful… Ce-i drept, nu cu praful saharian, ci cu praful de Capitală.

Sociologul Alfred Bulai a zis că nu și-a spălat mașina. De ce? Pentru că este obișnuit cu praful. „La mine tot sapă unii pe acolo. Scot asfaltul bun și toarnă alt asfalt… Cheltuim și noi bani… E nebunie. Toată lumea lucrează prin Bucureștiul ăsta. Abia aștept să se termine alegerile să stăm și noi liniștiți patru ani. Este chiar bătaie de joc. Acum fac de toate. Se circulă ca naiba. Și au săpat pe lângă mașina mea. I-am înjurat într-o veselie. Oricum nu am avut timp să spăl mașina”, a zis sociologul.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a făcut și o glumă. La cât praf este, mai bine ne-am urca pe capota mașinii, în costum de baie, să facem plajă. Practic putem spune că am stat pe nisip, la soare.

„Decât să te duci în Dubai, mai bine stai pe nisipul adus în România”, a continuat Val Vâlcu.

Vedeți aici discuția integrală:

Bucureștenii, dar și românii din alte orașe din țară, au avut surpriza, miercuri dimineață, să descopere cum autoturismele le-au fost acoperite de particule minuscule de praf saharian.

În cursul dimineții vremea în Capitală era încă mohorâtă și răcoroasă, însă pe parcursul zilei, cerul s-a înseninat și temperaturile au crescut simțitor, comparativ cu zilele precedente. Praful saharian s-a depus peste tot, de la mașini și până la băncile din parcuri și geamurile clădirilor, fiind poate cel mai intens fenomen de acest fel din 2024.

VEZI DETALII AICI:

CITEȘTE ȘI: Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană:

27 apr 2024, 11:34

Sursa: https://www.dcnews.ro/lasati-dubaiul-de-ce-sa-stai-in-short-in-masina-pe-praful-saharian-in-bucuresti-video_957341.html

Ultimă oră

Același autor