31 C
București
14 iulie, 2024

Kuleba: În timp ce Occidentul nu a avut o strategie consistentă legată de Marea Neagră, Rusia a avut mereu una

În timp ce Occidentul nu a avut nicio strategie consistentă legată de Marea Neagră, Rusia a avut mereu una – agresivă, revanşardă, a declarat, joi, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Acesta a intervenit online la

, care are loc la Bucureşti, sub egida Platformei Internaţionale Crimeea.

„De fiecare când auzim că oricine, de oriunde din lume, spune că Crimeea este oarecum specială şi nu ar trebui să revină din nou Ucrainei, trebuie să spunem că Ucraina respinge categoric acest lucru. Nu există nicio diferenţă între Simferopol, Doneţk, Lugansk, Herson sau orice alt oraş ucrainean. Trebuie să fim şi vom fi din nou Ucraina întreagă”, a spus şeful diplomaţiei de la Kiev, potrivit Agerpres.

El a afirmat că „mulţi dintre noi am crezut că secolul XXI va fi unul al păcii, dezvoltării şi cooperării”.

„Din nefericire, Rusia a mers în direcţia opusă, în secolul al XIX-lea, al competiţiilor coloniale”, a adăugat Kuleba.

„Marea Neagră este esenţială pentru ca întreaga Europă să fie un loc al păcii”, a arătat Dmitro Kuleba.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, găzduiesc joi, la București, prima Conferinţă privind securitatea Mării Negre sub egida Platformei Internaţionale Crimeea. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și-a anulat în ultima clipă deplasarea în România, din cauza evoluțiilor de pe frontul din Ucraina, și a intervenit în format video la conferință.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/kuleba-in-timp-ce-occidentul-nu-a-avut-o-strategie-consistenta-legata-de-marea-neagra-rusia-a-avut-mereu-una-2314689

Ultimă oră

Același autor