28 C
București
23 iunie, 2024

KFC atinge pragul de 100 de restaurante în România. Compania a deschis în medie 7 restaurante pe an

astăzi, 15:22

Sphera Franchise Group, holdingul care deţine compania ce administrează în sistem de franciză brandul KFC pe plan local, a atins borna de 100 de restaurante KFC în România.

”Sphera Franchise Group, holdingul care deţine compania ce administrează în sistem de franciză brandul KFC pe plan local, a atins borna de 100 de restaurante KFC în România. Compania a avut un ritm susţinut de dezvoltare, deschizând 7 restaurante pe an, în medie, în ultimii 5 ani”, anunţă compania.

Din cele 100 de restaurante KFC, 26 sunt de tip Drive Thru (dintre care unul în cadrul unei benzinării), 13 stradale, 59 în food court-uri şi 2 în benzinarii. În ceea ce priveşte formatele de restaurante, în prezent, Drive-Thru este cel mai popular în rândul clienţilor, din motive de proximitate şi accesibilitate, astfel că strategia de expansiune se va concentra, în perioada următoare, pe acest tip de format, mai arată compania.

“De la inaugurarea primului restaurant în 1997, în Piaţa Romană din Bucureşti, la primul din provincie, în 2004, la pragul de 100 de unităţi, KFC şi-a extins constant reţeaua pe piaţa autohtonă, validând puterea brandului şi prezenţa produselor noastre în topul preferinţelor consumatorilor”, a declarat Marian Gogu, director general, KFC România.

În cei 26 de ani de activitate, au fost vândute în medie, 120 de bucăţi de Hot Wings pe minut. Un alt produs care se bucură de mare popularitate, şi care a fost special creat pentru piaţa locală, este sosul Glenn, clienţii achiziţionând, în medie, circa 20 milioane de bucăţi pe an în ultimii 5 ani.

În prezent, KFC are peste 3.700 de angajaţi la nivel naţional, unii dintre ei fiind în companie de la lansarea brandului pe piaţa locală. În companie lucrează 20 de naţionalităţi diferite (Africa de Sud, Sri Lanka, Republica Dominicana, Venezuela etc).

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deţinând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România şi KFC în Chişinău, Republica Moldova, şi în anumite zone din Italia. Grupul deţine peste 175 de restaurante pe cele trei pieţe şi are aproape 5.000 de angajaţi. Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori Bucureşti din 2017, sub simbolul SFG.

Sursa: https://www.news.ro/economic/kfc-atinge-pragul-de-100-de-restaurante-in-romania-compania-a-deschis-in-medie-7-restaurante-pe-an-1922402212092023041521093983

Ultimă oră

Același autor