15 C
București
8 septembrie, 2024

Kelemen Hunor, despre participarea la discuţia dintre Ciolacu şi Viktor Orban: Suntem interesaţi în discuţii pragmatice, care să aibă un caracter regulat, în vederea consolidării relaţiilor româno-maghiare, lucru benefic pentru comunitatea noastră

astăzi, 13:09

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, despre participarea sa la discuţia dintre premierul Marcel Ciolacu şi premierul Ungariei, Viktor Orban, că sunt interesaţi în discuţii pragmatice, care să aibă un caracter regulat, în vederea consolidării relaţiilor româno-maghiare, deoarece acest lucru este benefic pentru comunitatea maghiară.

Preşedintele UDMR, Kelemen HUnor, scrie pe Facebook că a participat, vineri dimineaţă, la o discuţie între cei doi prim-miniştri ai Ungariei şi României.

”Viktor Orbán şi Marcel Ciolacu s-au întâlnit la Bucureşti pentru a discuta despre relaţiile economice bilaterale, dezvoltarea infrastructurii, priorităţile preşedinţiei ungare a UE şi aderarea la Schengen”, arată Kelemen Hunor în postare.

”Suntem interesaţi în discuţii pragmatice, care să aibă un caracter regulat, în vederea consolidării relaţiilor româno-maghiare, deoarece acest lucru este benefic pentru comunitatea noastră!”, mai spune preşedintele UDMR.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a avut, vineri, o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării bilaterale.

El a menţionat că s-a convenit începerea studiilor de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral – legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti.

”România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”, a adăugat Ciolacu.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/kelemen-hunor-participarea-discutia-dintre-ciolacu-viktor-orban-interesati-discutii-pragmatice-aiba-caracter-regulat-vederea-consolidarii-relatiilor-romano-maghiare-lucru-benefic-comunitatea-noastra-1922400926002024071321682503

Ultimă oră

Același autor