17 C
București
30 aprilie, 2024

Kelemen Hunor: Cât de credibilă este această coaliţie de stânga în faţa alegătorilor când, în Capitală, ei ajung în această situaţie de a susţine o zi, a doua zi de a nu mai susţine candidatul comun / Nu ştiu ce este în capul lor

astăzi, 21:15

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pune sub semnul întrebării, miercuri seară, credibilitatea coaliţiei în faţa alegătorilor, în condiţiile în care, în Bucureşti, s-a ajuns în situaţia de a se discuta despre o eventuală retragere a candidatului comun. ”Nu ştiu ce este în capul lor”, afirmă Kelemen Hunor, adăugând că ”parcă vor să vină în ajutorul lui Piedone sau al lui Nicuşor Dan”.

Kelemen Hunor a comentat, miercuri seară, la Digi 24, situaţia candidatului PSD-PNL din Bucureşti, acuzat de incompatibilitate:

”Nu este de bun augur. În 2024, prima rundă de alegeri şi să vedem o astfel de situaţie este un mesaj prost”, a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat cum pot PSD şi PPNL să iasă cu imaginea intactă din această situaţie, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu-mi dau seama, sigur, nu ştiu ce este în capul lor. Ei sunt condamnaţi să meargă împreună, până în 8 decembrie şi trebuie să gestioneze ceea ce şi-au asumat (…) Câns cetăţeanul vede această nehotărâre, această bâlbăială, ce o să spună – cu cine votez. Parcă vor să vină în ajutorul lui Piedone sau al lui Nicuşor Dan”.

Liderul UDMR crede că ”orice este posibil până când nu sunt tipărite buletinele de vot”.

”Poţi să te retragi din cursă şi după ce ai depus candidatura, până când nu sunt tipărite bletinele de vor (…) Cât de credibilă este această coaliţie de stânga în faţa alegătorilor când, în Capitală, ei ajung în această situaţie de a susţine o zi, a doua zi de a nu mai susţine candidatul comun”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă, miercuri seară, că nu este în incompatibilitate şi susţine că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai coaliţiei, Marcel Ciolacu (PSD) şi Nicolae Ciucă (PNL).

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/kelemen-hunor-cat-credibila-aceasta-coalitie-stanga-fata-alegatorilor-capitala-ajung-aceasta-situatie-sustine-zi-doua-zi-sustine-candidatul-comun-stiu-capul-1922401517002024042121562056

Ultimă oră

Același autor