10.1 C
București
25 octombrie, 2024

Judecătorii i-au pus în libertate pe cei trei acuzați de procurori pentru asasinarea milionarului Ioan Crișan

Laura Crișan a fost pusă în libertate, după ce a fost reținută ca suspectă în dosarul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan, iar procurorii au cerut arestarea ei preventivă. Sursă foto: captură Antena 3 CNN

Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, suspectă în cazul uciderii tatălui său, a fost pusă în libertate, joi seară, de către instanță, după ce procurorii au cerut arestarea ei, anunță Antena 3 CNN.

În libertate au fost puși și ceilalți doi suspecți pentru care procurorii au propus, de asemenea, arestul preventiv.

După punerea în libertate, Laura Crișan s-a oprit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

” Aveți conștiința împăcată?” , a fost una dintre întrebări.

„-Da” , a răspuns ea.

„V-ați ucis tatăl?” , a mai fost ea întrebată.

„-Nu” , a fost răspunsul său.

Laura Crișan a fost chestionată, de asemena, cu privire la relația sa cu celelalte persoane din dosar.

” Relație de cunoștințe „, a răspuns ea.

Cât privește retragerea sumei de 100.000 de euro – despre care s-a speculat că a reprezentat suma pentru execuția asasinatului de către cei doi complici – Crișan a susținut că era dreptul ei să retragă banii și că o să facă „o notă” în care va preciza ce a făcut cu suma respectivă.

Ea a mai declarat, răspunzând unei alte întrebări, că a încercat să afle, împreună cu avocata sa, cine i-a omorât tatăl, dar că nu a aflat și „nu este în măsură să facă acest lucru”.

Referitor la măsura procurorilor, care au decis reținerea sa, Laura Crișan a spus că „nu a fost abuzivă”.

Citește și

Recomandare din top articole

Anchetatorii în cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan au urmat, în ultima perioadă, pista conform căreia Laura Crișan, fiica milionarului, ar fi pus la cale, împreună cu doi complici, uciderea tatălui său, întrucât aceasta ar fi urmat să o dezmoștenească.

Procurorul prezent la decizia instanței nu a depus contestație imediat

„O decizie neașteptată a magistraților de la Curtea de Apel București: propunerea de arestare preventivă a fost respinsă în cazul celor trei persoane care au fost reținute, ieri seară, la Parchetul General.

Vorbim despre Laura Crișan, fiica afaceristului, și despre alți doi bărbați pe care procurorii îi suspectează că ar fi ajutat-o să pună în aplicare acest plan, de asasinare a omului de afaceri.

Magistrații au dispus în această seară ca acești oameni să fie puși în libertate de îndată. Decizia le permite să meargă acasă. Instanța nu a dispus nici măcar măsura controlului judiciar în cazul celor trei.

Surprinzător, procurorul prezent în sala de ședință nu a făcut contestație față de această decizie. Este adevărat că procurorii au trei zile la dispoziție pentru a contesta decizia judecătorească.

Avocata Laurei Crișan spune că procurorii au suspectat faptul că fiica omului de afaceri a retras o sumă mai mare de la bancă

Nu se întâmplă foarte des să vedem astfel de decizii ale magistraților, în care să-i lase în libertate pe cei reținuți, după ce procurorii au cerut arest preventiv în cazul lor.

Ați aflat mai devreme declarațiile avocaților. Apărătorii susțin că este un dosar care nu are probe solide, nu are probe suficient de importante încât clienții lor să fie arestați preventiv.

Acest lucru s-a confirmat în această seară prin decizia luată de instanță.

Avocata Laurei Crișan a afirmat că noul demers al procurorilor ar fi fost determinat de faptul că clienta sa, fiica lui Ioan Crișan, ar fi retras o sumă mare de bani, 100.000 de euro, de la bancă.

Rămâne, în viitorul apropiat, să vedem, bineînțeles, motivarea magistraților cu privire la punerea în libertate a celor trei suspecți”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Delia Bulgaru.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/fiica-lui-ioan-crisan-suspectata-de-uciderea-tatalui-sau-a-fost-lasata-in-libertate-725665.html

Ultimă oră

Același autor