12 C
București
26 aprilie, 2024

Iohannis s-a întâlnit cu premierul Emiratelor Arabe Unite. Companiile din Dubai au fost invitate la Forumul de Afaceri de la București

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit luni cu șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premier al Emiratelor Arabe Unite și emir al Dubaiului, lansând cu această ocazie o invitație pentru companiile din

să participe la Forumul de Afaceri care va fi găzduit anul acesta, la București, în cadrul summitului Inițiativei celor Trei Mări.

„Cei doi înalți demnitari au trecut în revistă domeniile de interes prioritar pentru cele două țări, respectiv energie, inclusiv sursele regenerabile, educație, agricultură, infrastructură de transport, conectivitate digitală, protecție civilă și securitate cibernetică. Președintele României a prezentat Inițiativa celor Trei Mări și a menționat că va găzdui, în acest an, la București, Summitul acestei Inițiative, invitând companiile din Dubai la Forumul de Afaceri care va fi organizat cu această ocazie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Emiratelor Arabe Unite și-a exprimat aprecierea față de relațiile bune dintre cele două țări, menționând dialogul politico-diplomatic, precum și contactele mediului de afaceri și interumane.

De asemenea, înaltul oficial din Emiratele Arabe Unite a arătat interesul de a contribui la consolidarea acestora.

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Mohammed bin Rashid Al Maktoum pentru inițiativa de a organiza COP28, conferința ONU pe tema schimbărilor climatice, și pentru interesul arătat cu privire la problemele legate de sustenabilitate.

În acest context, premierul Emiratelor Arabe Unite și-a exprimat aprecierea pentru bioversitatea șirezervele de apă ale țării noastre. Cei doi înalți oficiali au convenit că România și Emiratele Arabe Unite vor coopera în domeniile dezvoltării durabile și educației pentru mediu.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-s-a-intalnit-cu-premierul-emiratelor-arabe-unite-companiile-din-dubai-au-fost-invitate-la-forumul-de-afaceri-de-la-bucuresti-2289817

Ultimă oră

Același autor