10 C
București
23 aprilie, 2024

Inițiativa USR privind interzicerea păcănelelor la mai puțin de 300 de metri de școli și locuri de joacă, adoptată de Senat.

20 hours în urmă

40 Vizualizari

Senatul a votat, luni, inițiativa USR prin care se interzice funcționarea sălilor de jocuri de noroc la mai puțin 300 de metri de școli, locuri de joacă, centre culturale și spitale.

„Piața jocurilor de noroc a luat-o razna în România. În orice comună, oricât de mică, poți găsi un local unde poți juca la păcănele. Casele de pariuri și casinourile au devenit o vedere obișnuită, uneori ajungând la stadiul absurd în care sunt unele lângă altele. Interzicerea păcănelelor la o distanță mai mică de 300 de metri față de școli și alte locuri frecventate de copii reprezintă un prim pas dintr-o serie de măsuri ce trebuie urgent implementate.” declară Mihai Botez, președintele USR Vaslui.

Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa va intra acum în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

„Am auzit zeci de povești de la oameni care și-au pierdut economiile, și-au distrus viețile de familie din cauza pariurilor și a unei dependențe, care în România este mai degrabă ignorată. Este timpul să conștientizăm că acesta este un fenomen răspândit și să realizăm că viețile românilor sunt mai importante decât câteva sume la buget încasate din impozitele pe jocurile de noroc.” a conchis deputatul USR.

Sursa: http://actualvs.ro/initiativa-usr-privind-interzicerea-pacanelelor-la-mai-putin-de-300-de-metri-de-scoli-si-locuri-de-joaca-adoptata-de-senat/

Ultimă oră

Același autor