34.8 C
București
20 iunie, 2024

Incidentul armat din Kosovo: autorităţile din Serbia au reţinut un politician kosovar

Autorităţile din Serbia au reţinut un politician sârb din Kosovo. Acesta este suspectat că a fost implicat în incidentul armat din Kosovo, produs în luna septembrie, potrivit Reuters.

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Autorităţile sârbe l-au reţinut marţi pe politicianul Milan Radoicic şi l-au acuzat că a fabricat arme de foc şi le-a transportat în Kosovo. Înaltul procuror al Serbiei a declarat că Radoicic şi asociaţii săi ar fi cumpărat arme, muniţie şi dispozitive explozive din oraşul bosniac Tuzla, care au fost transportate la Belgrad între ianuarie 2023 şi 24 septembrie.

După livrare, el ar fi transferat şi depozitat armele în diferite locuri din Kosovo. Radoicic a respins toate acuzaţiile.

Tensiunile dintre Belgrad şi Pristina au crescut începând cu 24 septembrie, când aproximativ 30 de sârbi înarmaţi s-au baricadat într-o mănăstire ortodoxă şi au avut schimburi de focuri cu poliţia din Kosovo. Trei atacatori şi un ofiţer de poliţie din Kosovo au fost ucişi.

Incidentul s-a produs în apropierea satului Banjska, din nordul Kosovo, unde populaţia majoritară este sârbă. Sârbii din zonă nu recunosc instituţiile din Kosovo şi susţin că regiunea lor face parte din Serbia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 21:54

astăzi, 21:33

astăzi, 20:57

astăzi, 20:47

astăzi, 19:25

astăzi, 18:57

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/incidentul-armat-din-kosovo-autoritatile-din-serbia-au-retinut-un-politician-kosovar-22145103

Ultimă oră

Același autor