13.2 C
București
16 mai, 2024

În doi ani și jumătate, grupul Premier Energy urcă numărul achizițiilor “verzi” la 27

Grupul Premier Energy cumpără încă 80 MW în județul Constanța. Tranzacția, în valoare de 88 de milioane de euro, este supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacție în România.

București, 29 aprilie 2024 – Grupul Premier Energy a anunțat astăzi achiziția parcului eolian „Mihai Viteazu”, cu o capacitate instalată totală de 80 MW, situat în Constanța, o regiune renumită pentru condițiile favorabile de vânt. Această achiziție strategică întărește angajamentul Premier Energy pentru leadership în producția de energie durabilă și își dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană. Parcul eolian are o producție netă estimată de 165 GWh pe an.

Valoarea tranzacției este de 88 de milioane de euro și include aproximativ 520.000 de certificate verzi.

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare și dezvoltare în România. Înainte de achiziție, parcul eolian era gestionat de Alive Capital. Această tranziție asigură o continuitate operațională fără probleme și subliniază dedicarea Premier Energy pentru menținerea celor mai înalte standarde de eficiență și performanță.

Cu această ultimă achiziție, Premier Energy își consolidează poziția de lider în sectorul energiei regenerabile, întărindu-și capacitățile de producție și reconfirmând angajamentul său față de sustenabilitate și profitabilitatea acționarilor.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în vara anului 2024. Tranzacția este condiționată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței.

Despre Premier Energy:

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/premier-energy-achizitii-verzi-708275.html

Ultimă oră

Același autor