13.5 C
București
25 aprilie, 2024

Hemopatiile maligne la copii. Dr. Anca Coliță, la Academia de Sănătate

20 Martie 2023, 08:44

Dr. Ana Coliță este invitatul zilei la Academia de Sănătate.

Dr. Ana Coliță este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC NEWS și DC MEDICAL. Alături de acad. prof dr. Irinel Popescu ne va vorbi despre hemopatiile maligne la copii. Dr. Anca Coliță este șefa Secţiei de Pediatrie de la Institutul Clinic Fundeni.

Dr, Anca Coliţă este medic oncopediatru. Luptă cu una dintre cele mai cumplite, mai înspăimântătoare boli ale secolului: cancerul la copii.

A urmat Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (1989-1995), cu stagii de pregătire la Spitalul Hadassah (Israel), Spitalul Universitar Regensburg (Germania), Spitalul de pediatrie „Gianina Gaslini” (Italia). Este cadru universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, medic primar pediatrie, cu supraspecializare in oncologie si transplant medular.

Dr. Anca Coliţă este coordonator al programului Transplant Medular Pediatric în Institutul Fundeni. A obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale în urma susţinerii publice, în iunie 2013, a tezei „Tipul celular ca factor prognostic în leucemiile acute la copil”, cond. şt. prof.dr. Constantin Arion. A făcut parte din echipa condusă de prof.dr. Constantin Arion, care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din Bucureşti.

Emisiunea va fi difuzată luni, 20 martie, ora 11:00, pe YouTube DC MEDICAL și DC NEWS și pe paginile de Facebook DC MEDICAL și DC NEWS.

20 Martie 2023, 20:16

Sursa: https://www.dcnews.ro/hemopatiile-maligne-la-copii-dr-anca-colita-la-academia-de-sanatate_909342.html

Ultimă oră

Același autor