20.7 C
București
4 mai, 2024

Grindeanu, despre apelul lui Ciolacu la Piedone: Vorbim de maximizarea șanselor

Sursa foto: Lucian Alecu

„Vorbim de un bazin electoral de stânga, de doi oameni care își iau voturile din acest bazin și de maximizarea șanselor”, spune Sorin Grindeanu, după ce Marcel Ciolacu a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone și i-a cerut să se așeze la masa discuțiilor.

„În acest moment, nu e un secret că e un bazin electoral de stânga la București care pare a fi accesat și de către dna Firea și de către dl. Piedone. Soluția adoptată de noi, aceea de a candida dna. Firea, ne dă o anumită siguranță că votanții de stânga, într-o proporție covârșitoare, merg către candidatul nostru, Gabriela Firea. Dar, anticipând, o bătălie extrem de strânsă între acești contracandidați șu atunci va conta fiecare procent. E normal să avem un dialog cu toți cu care putem avea un dialog. Dacă președintele partidului a făcut acest apel, cine sunt eu să-l contrazic? Vorbim de un bazin electoral de stânga, vorbim de doi oameni care își iau voturile în principal din acest bazin și vorbim de maximizarea șanselor”, spune Sorin Grindeanu, după ce liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorul 5 și candidat la Primăria Capitalei, și i-a cerut acestuia să renunțe la orgolii și să se așeze la masa discuțiilor pentru a face „ce este cel mai bine pentru București”.

Grindeanu mai spune că PSD vrea să câștige alegerile și la București, vrea să câștige majoritatea consiliilor județene din țară.

„PSD va avea mult mai multe consilii județene decât a avut după alegerile locale din 2020. În 2020, urmare a alegerilor, noi am avut 20 de consilii județene. Eu vă spun că vom avea cu vreo 20% mai mult, (…) minimum 24-25 de consilii județene”, conchide Grindeanu.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/politica/grindeanu-ciolacu-piedone-963100.html

Ultimă oră

Același autor