10.6 C
București
26 aprilie, 2024

Google suspendă aplicaţia chineză Pinduoduo din cauza problemelor legate de malware

Alphabet Inc., compania mamă a Google, a suspendat versiunea Play a aplicaţiei Pinduoduo a companiei PDD Holdings Inc., după ce au fost descoperite probleme legate de malware pe platforma chineză, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Google.

41 afișări

„Versiunile Off-Play ale aplicaţiei de comerţ electronic care au fost găsite conţinând malware au fost puse în aplicare prin intermediul Google Play Protect”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat, adăugând că versiunea Play a aplicaţiei a fost suspendată din motive de securitate, notează Reuters.

Google Play Protect scanează toate aplicaţiile de pe telefoanele Android şi acţionează pentru a preveni instalarea aplicaţiilor rău intenţionate.

Această măsură vine la scurt timp după diverse eforturi ale guvernului american de a-şi consolida apărarea cibernetică, pe fondul creşterii constante a pirateriei informatice şi a infracţiunilor digitale care vizează ţara.

Guvernul a anunţat recent o nouă strategie de securitate cibernetică care a numit China şi Rusia drept cele mai importante ameninţări la adresa securităţii cibernetice a Statelor Unite.

PDD nu a răspuns solicitării Reuters de a face comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 14:08

astăzi, 13:44

Sursa: https://www.mediafax.ro/tehnologie/google-suspenda-aplicatia-chineza-pinduoduo-din-cauza-problemelor-legate-de-malware-21715759

Ultimă oră

Același autor