14.3 C
București
18 octombrie, 2024

Gimnastele din lotul național, ANTRENOARE pentru sportivii cu nevoi speciale

Publicat: 18/10/2024, 14:33

Fetele care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris au fost vizitate la antrenament de 20 de tineri cu dizabilități, care practică și ei gimnastica.

din echipa națională de senioare au avut parte de o surpriză emoționantă. Sportivele „tricolore” au fost vizitate la antrenament de 20 de tineri cu nevoi speciale de la Asociația Down Plus București, și ei practicanți de gimnastică.

„A fost o întâlnire foarte emoționantă, după cum puteți vedea, am pielea de găină, sunt copii în fața cărora trebuie să ne aplecăm. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să îi cunoaștem, sunt niște copii deosebiți, niște copii care muncesc foarte mult și au foarte mult curaj în ceea ce fac”, a declarat Mara Ceplinschi, componentă a echipei naționale de

Gimnastele „tricolore”, antrenoare pentru sportivii cu nevoi speciale

„A fost o întâlnire frumoasă, mă bucur mult că i-am cunoscut, au fost și emoții”, a anunțat și Lilia Cosman.

Fetele au fost aplaudate la scenă deschisă de către tinerii sportivi speciali. Aceștia le-au cerut fetelor să le arate exercițiile lor preferate.

„Am făcut câteva ronde pentru ei, am executat roata de mai multe ori și am făcut puțină încălzire”, a mai spus Mara Ceplinschi.

La rândul lor, și tinerii cu dizabilități au încercat să le impresioneze pe gimnaste. „Au făcut o încălzire, au făcut câteva elemente. Din câte știu, sunt după 5 luni de pauză. Sunt niște copii deosebiți și tot ce au făcut e deosebit”, a precizat Ceplinschi.

Cel care îi pregătește pe sportivii cu dizabilități de la Asociația Down Plus București este Gabriel Popescu, profesor universitar doctor la UNEFS. „Cred că pentru copii a fost o întâlnire de mare impact. De-aia ne-am și jucat puțin, să aibă niște modele de urmat. Ca să înțeleagă cum ar arăta gimnastica de performanță”, a declarat Gabriel Popescu.

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

18 Oct, 14:57

18 Oct, 14:35

Ultima oră

Actualitate –

18 Oct, 14:30

18 Oct, 14:24

18 Oct, 14:06

Sursa: https://www.gandul.ro/sport/gimnastele-din-lotul-national-antrenoare-pentru-sportivii-cu-nevoi-speciale-20331933

Ultimă oră

Același autor