1 C
București
9 decembrie, 2023

Galerie Foto

Podul Grant se închide complet din 15 octombrie până în martie 2024, pe sensul dinspre Crângași către strada Turda

Podul Grant se închide complet din 15 octombrie până în martie anul viitor, pe sensul dinspre Crângași către strada Turda, a anunțat pentru

directorul Administrației Străzilor București. Circulația rutieră va fi permisă doar pe sensul deja reparat Turda-Crângași.

În martie 2023, primarul Nicușor Dan anunța reluarea lucrărilor de reabilitare și consolidare la Podul Grant, procesul de reabilitare fiind început în urmă cu patru ani, apoi sistat din cauza situației financiare la nivelul de 35%.

În luna august au pornit lucrările, întâi acționându-se asupra bretelelor podului. La începutul lunii septembrie, Nicușor Dan anunța că lucrările avansează și din octombrie vor demara lucrările la structura de rezistență a podului – partea principală a acestuia.

Inițial, tramvaiul 41 a circulat în continuare pe ambele sensuri, însă primarul a anunțat în august că din octombrie tramvaiul 41 va circula pe porțiunea Crângași– Turda pe o singură linie, cu sistem de macaz, până la finalizarea lucrărilor ce țin de calea de rulare a tramvaiului. Șoferii vor fi deviați pe Calea Giulești și pe Pasajul Basarab.

Podul Grant a fost finalizat în 1982 şi reabilitat în urmă cu 15 ani.

Valoarea investiției actuale este de 65 de milioane lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție este de 22,5 de luni.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/podul-grant-se-inchide-complet-din-15-octombrie-pana-in-martie-2024-pe-sensul-dinspre-crangasi-catre-strada-turda-2528415

Ultimă oră

Același autor