20.3 C
București
14 mai, 2024

Fraudă de mii de euro în București! Doi angajați ai unei bănci au furat în jur de 140.000 de euro din contul unui client

Doi angajați ai unei bănci din București au furat în jur de 140.000 de euro din contul unui client, iar ulterior, aceștia au fost prinși de poliție.

26 apr. 2024, 23:24

Doi angajați ai unei bănci din București au reușit să fure aproape 140.000 de euro din contul unui client. Cei doi funcționari au vârste de 25 și 28 de ani.

Potrivit autorităților, angajatul în vârstă de 25 de ani avea informații despre datele personale ale clientului în vârstă de 64 de ani. Tânărul a introdus date informatice în sistemul instituției, iar ulterior a activat serviciul de internet banking pe consturile persoanei care a fost fraudată.

”Profitând de faptul că avea cunoştinţă despre datele personale şi bancare ale persoanei vătămate în vârsta de 64 de ani, a procedat la introducerea, fără drept, de date informatice în sistemul informatic al băncii, respectiv nume, prenume, adresa de e-mail şi număr de telefon, în vederea activării serviciului de internet banking pe conturile persoanei vătămate”, notează

După ce a dobândit accesul la serviciul de internet banking a răscumpărat unităţile de fond deţinute de persoana vătămată la respectiva unitate bancară, sumele rezultate fiind utilizate pentru transferuri în interes personal. Ulterior, în perioada 01.11.2021-11.01.2023, a accesat, fără drept, contul de internet banking al persoanei vătămate în vârsta de 64 de ani, şi a efectuat în mod fraudulos un număr de 140 de operaţiuni de transfer de fonduri în conturile sale personale, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de 137.286,15 euro şi 5.748,38 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Al doilea angajat, în vârstă de 28 de ani, este suspectat că pe data de 29 aprilie 2022. cunoscând datele personale și bancare ale persoanei vătămate, a modificat, ilegal, în sistemul informatic al băncii datele care aparțineau persoanei înșelate cu cele ale inculpatului în vârstă de 25 de ani. Mai exact, numărul de telefon și adresa de e-mail au fost schimbate pentru a efectua operațiuni financiare frauduloase de transfer de fonduri din conturile bancare ale victimei.

Cei doi angajați ai băncii sunt cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea unor operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar inițial, vinovații au fost reținuți pentru 24 de ore.

Sursa: https://www.romaniatv.net/frauda-de-mii-de-euro-in-bucuresti-doi-angajati-ai-unei-banci-au-furat-in-jur-de-140-000-de-euro-din-contul-unui-client_8271280.html

Ultimă oră

Același autor